A PSG elintézte a Dortmundot, négy év után újra negyeddöntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 20:50
null
A védekezésben is jól teljesítő Neymar újabb hazai BL-meccsen remekelt (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain 2016 után először jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe azzal, hogy a nyolcaddöntő hazai visszavágóján Neymar és Juan Bernat góljával 2–0-ra legyőzte a Dortmundot, és 3–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 2–0 (2–0)
Párizs,
Parc des Princes, zárt kapuk mögött.Vezette:Taylor (angol)
PSG:K. Navas – Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Bernat – Di María (Kurzawa, 79.), Paredes (Kouassi, 92.), Gueye, Neymar – Sarabia (Mbappé, 64.), Cavani.Vezetőedző:Thomas Tuchel
Dortmund:Bürki – Piszczek, Hummels, Zagadou – Hakimi (Götze, 87.), Emre Can, Witsel (G. Reyna, 71.), Guerreiro – Sancho, Haaland, T. Hazard (Brandt, 69.).Vezetőedző:Lucien Favre
Gólszerző: Neymar (28.), Bernat (45+1.)
Kiállítva: Emre Can (89.)
Továbbjutott: a Paris Saint-Germain, 3–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A hazai pályán gyakorlatilag végig támadó Dortmund ezúttal a védekezésre fektette a hangsúlyt a mérkőzés elején, de így is a fekete-sárgák előtt adódott az első lehetőség, Haaland kevéssel lemaradt a centerezésről, az ismételt beadást pedig Sancho kapásból a bal alsó mellé lőtte. Nem sokkal később a norvég gólvágó elől kellett óriásit mentenie Kimpembének, megakadályozva a ziccert.

Ettől kicsit összeszedte magát a párizsi gárda, és bár Piszczek beragadását Cavani még nem tudta megbüntetni – Bürki óriásit védett –, a 28. percben már továbbjutásra állt: Di María jobb oldali szögletét Neymar fejelte az ötösön belülről a hálóba (1–0).



A brazil támadónak ez volt a 28. BL-meccse hazai pályán, és ezeken már a 38. kanadai pontját szerezte 12 gólpassz meg 26 találat formájában.

Ez a gól pedig a vendégeket pörgette fel kissé, de Sancho lehetőségeinél Keylor Navas résen volt, Thorgan Hazard pedig ellőtte a hosszú alsó mellett a labdát.

Amikor már úgy tűnt, a szünetre ezzel az állással vonulhatnak a felek, jött az újabb vendéghiba, amely nyomán Sarabia jobb oldali beadásából Bernat a hosszú alsóba továbbított (2–0).

A fordulást követően Di María szabadrúgását Bürkinek ki kellett simogatnia a jobb felsőből, a vendégek pedig igazán helyzetet sem tudtak kialakítani. Brandt és Reyna beállásával valamivel aktívabb lett a BVB, de Navasnak nem kellett játékba avatkoznia.

A végjátékban volt még némi kakaskodás, Emre Can pirosat kapott, a kisebb sérülést szenvedő Di Maríának pedig a kispadról sikerült kisárgáznia magát a negyeddöntőről, a PSG viszont így is továbbjutott, a védekezésben is jól teljesítő Neymar vezérletével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik