BL: nyert a Honvéd-verő Beer-Seva, fórban Kádár csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.26. 21:01
A mérkőzést végigjátszó Kádár Tamást soraiban tudó ukrán Dinamo Kijev 3–1-es győzelmet aratott a svájci Young Boys felett a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében. Az előző kvalifikációs szakaszban a magyar bajnok Bp. Honvédot kiejtő izraeli Hapoel Beer-Seva legyőzte a bolgár Ludogorecet, az osztrák bajnok Salzburg hazai pályán nem tudta legyőzni a horvát Rijekát.

Salzburg–Rijeka: a BL-selejtezők egyik hírhedt alulteljesítője a Salzburg, mely a Red Bull bőkezű támogatása és szenzációs utánpótlásbázisa (2017-ben ifi BL-t nyert a korosztályos csapat) ellenére sem tudja áttörni a falat, s feljutni a Bajnokok Ligája főtáblájára. Most sem lesz könnyű továbblépnie a 3. körből: a Rijeka Mario Gavranovic remek fejes góljával vezetést szerzett, és bár az osztrákok egy szép kontra után Hvang Hi Csan révén egyenlítettek, hátrányos helyzetből várják a horvátországi visszavágót.Salzburg–Rijeka: a BL-selejtezők egyik hírhedt alulteljesítője a Salzburg, mely a Red Bull bőkezű támogatása és szenzációs utánpótlásbázisa (2017-ben ifi BL-t nyert a korosztályos csapat) ellenére sem tudja áttörni a falat, s feljutni a Bajnokok Ligája főtáblájára. Most sem lesz könnyű továbblépnie a 3. körből: a Rijeka Mario Gavranovic remek fejes góljával vezetést szerzett, és bár az osztrákok egy szép kontra után Hvang Hi Csan révén egyenlítettek, hátrányos helyzetből várják a horvátországi visszavágót.

Hapoel Beer-Seva–Ludogorec: az izraeli bajnok remek hangulatú mérkőzésen magabiztos előnyt szerzett. Anthony Nwakaeme Maor Melikszonnal játszott össze szépen a 19. percben, majd fejezte be az akciót, a 79.-ben pedig Mihael Ohana egy megpattanó, nagy erejű lövéssel növelte kettőre a fórt. Korhut Mihály, a Hapoel magyar balhátvédje végigjátszotta a találkozót.

Dinamo Kijev–Young Boys: a Kádár Tamást végig bevető ukrán nagy csapat Andrij Jarmolenko góljával szerzett vezetést, és Jarmolenko a második találatban is kulcsszerepet játszott, a 34. percben a szélről készített elő, Dieumerci Mbokani pedig egy végtelenül szemtelen és higgadt sarkazással küldte a kapuba a labdát. A svájciak a 91. percben Christian Fassnacht merész csukafejesével szépítettek, ám egy felívelés és egy csúnya védekezési hiba után Denisz Harmas visszaállította a kétgólos különbséget a végső sípszó előtt.

 


 

BAJNOKOK LIGÁJA, 3. SELEJTEZŐKÖR
1. MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG
Red Bull Salzburg (osztrák)–HNK Rijeka (horvát) 1–1
(Hvang Hi Csan 49., ill. Gavranovic 30.)
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Ludogorec (bolgár) 2–0 (Nwakaeme 19., Ohana 79.)
NEM BAJNOKI ÁG
Dinamo Kijev (ukrán)–Young Boys (svájci) 3–1 (Jarmolenko 15., Mbokani 34., Harmas 93., ill. Fassnacht 91.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik