BL: Neymar játékra kész, Favre szerint a védekezés lehet a siker kulcsa

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.02.17. 19:47
null
Axel Witsel ezúttal is kiváló hangulatra számít (Fotó: AFP)
Kedden a nyolcaddöntővel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. Az első játéknapon a Borussia Dortmund a Paris Saint-Germaint fogadja, Thomas Tuchel tehát visszatér korábbi sikerei helyszínére. Axel Witsel remek hangulatot vár, Presnel Kimbempe pedig tudja, nem csak Erling Haalandra kell figyelniük.



Lucien Favre, a Borussia Dortmund vezetőedzője veszélyes jelzővel illette a Paris Saint-Germaint, s hozzátette, erre ékes bizonyíték többek között, hogy a franciák olyan csoportban szereztek 16 pontot, amelyben ott volt a Real Madrid is.

„Hatalmas potenciállal rendelkezik a támadóegységük. Ha az ellenfél elveszti a labdát, nagyon gyorsan át tudnak robogni rajta – fogalmazott a a svájci szakember a találkozót megelőző sajtótájékoztatón. – Nagyon-nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk kedden. A siker kulcsa a védekezésünk lehet. Ha párharcokat nyerünk, többet lesz nálunk a labda, ami pedig nyugalmat ad.”

Axel Witsel, az együttes belga középpályása a dortmundi stadion lenyűgöző atmoszféráját emelte ki. „A szurkolóink őrült légkört tudnak teremteni. Az olyan mérkőzéseken, amelyek nehezebbek számunkra, nagy segítség ez. Biztos vagyok benne, hogy kedd este is hozzásegítenek minket a drukkerek ahhoz, hogy remek meccset játsszunk.”

A fekete-sárgák főpróbája jól sikerült, a csapat ugyanis pénteken simán, 4–0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot a Bundesligában.

„A Frankfurt ellen agresszívak voltunk. Amint elvesztettük a labdát, azon nyomban vissza akartuk szerezni. Ugyanezzel a mentalitással kell pályára lépnünk a PSG ellen. Nem szabad sok területet hagynunk neki, együttesen kell jól védekeznünk” – mondta a 31 éves játékos.

A találkozó különleges pikantériája, hogy Thomas Tuchel több mint két és fél év után, ezúttal nem a dortmundiak edzőjeként, visszatér a Signal Iduna Parkba.

Thomas Tuchel két és fél év után tér vissza a Signal Iduna Parkba (Fotó: AFP)
Thomas Tuchel két és fél év után tér vissza a Signal Iduna Parkba (Fotó: AFP)

 

„Különleges érzés lesz itt pályára lépni. Mentálisan is fel kell készülnünk az összecsapásra, itt az idő, hogy megmutassuk a kvalitásainkat. Nem szeretünk veszíteni. Fel kell nőnünk a feladathoz” – így Tuchel, aki arra is kitért, hogy Neymar jól van, felépült a sérüléséből, játszani fog.

„Fantasztikus csapata van a Dortmundnak. Nemcsak Haalandra, a többiekre is nagyon kell figyelnünk” – reagált Presnel Kimpembe arra a kérdésre, készülnek-e külön a fiatal norvég gólgyárosra.

A két csapat legutóbb a 2010–2011-es idényben találkozott egymással az Európa-liga csoportkörében. Dortmundban 1–1, Párizsban 0–0 lett a végeredmény.

Ami a két vezetőedző egyenlegét illeti: Lucien Favre négyszer irányította aktuális együttesét a PSG ellen, ezeken az összecsapásokon egyszer nyert, egyszer ikszelt, kétszer pedig kikapott. Thomas Tuchel elleni mérlege már sikeresebb, kilenc meccsből ötször győzött, egyszer döntetlen játszott a csapata, háromszor pedig vereséget szenvedett, amikor a német tréner ült az ellenfél kispadján.

Tuchel Dortmund elleni mutatója finoman szólva sem fényes, tíz találkozóból hét vereséggel végződött, kettő döntetlennel, és csupán egy győzelemmel. Amikor pedig Favre irányította az ellenfelet, kilenc találkozón ötször kapott ki, s egy döntetlen mellett háromszor tudott nyerni.

A sérültekről: a hazaiaknál Marco Reus és Julian Brandt is hiányzik, ez elméletben a vendégek felé billentheti a mérleg nyelvét.

A találkozó kedden 21 órakor kezdődik.

A Kicker szerint a várható kezdőcsapatok:
BORUSSIA DORTMUND: Bürki – Piszczek, Hummels, Zagadou – Hakimi, Witsel, Can, Guerreiro – Sancho, T. Hazard – Haaland
PSG:
K. Navas – Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Juan Bernat – Marquinhos, Verratti – Di María, Neymar – Icardi, Mbappé

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020

NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Február 18., kedd
21.00:
Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia) (Tv: Spíler2)
21.00:
Atlético Madrid (spanyol)–Liverpool FC (angol) (Tv: M4 Sport)
Február 19., szerda
21.00: Atalanta (olasz)–Valencia (spanyol) (Tv: Spíler2)
21.00: Tottenham Hotspur (angol)–RB Leipzig (német) (Tv: M4 Sport)
Február 25., kedd
21.00: Chelsea (angol)–Bayern München (német) (Tv: Spíler2)
21.00: Napoli (olasz)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport)
Február 26., szerda
21.00: Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) (Tv: M4 Sport)
21.00: Lyon (francia)–Juventus (olasz) (Tv: Spíler2)

VISSZAVÁGÓK
Március 10., kedd
21.00: Valencia (spanyol)–Atalanta (olasz)
21.00: RB Leipzig (német)–Tottenham Hotspur (angol)
Március 11., szerda
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német)
21.00: Liverpool FC (angol)–Atlético Madrid (spanyol)
Március 17., kedd
21.00: Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol)
21.00: Juventus (olasz)–Lyon (francia)
Március 18., szerda
21.00: Bayern München (német)–Chelsea (angol)
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Napoli (olasz)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik