BL: Nem vagyunk esélytelenebbek! – Tokmac Nguen

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2020.09.15. 10:27
null
„Szerencsére, ez még mindig messze van attól, amire valóban képes vagyok” (Fotó: Dömötör Csaba)
Bomba formában várja a szerdai, Dinamo Zagreb elleni összecsapást Tokmac Nguen, aki idénybeli öt tétmérkőzésén hét gólt szerzett. A Ferencváros támadója úgy véli, csapata nem esélytelenebb a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában. A szerdán 19 órakor kezdődő meccsről élő tudósítást olvashat az NSO-n!

 

Nehéz eldönteni, az elmúlt idényben vagy most van-e jobb formában. Akkor is sorra lőtte a gólokat, adta a gólpasszokat, már-már műlesikló módjára szlalomozott a védők között, ám az, ahogyan a szezont kezdte, mindent felülmúl. Eddigi öt tétmérkőzésén hét gólt szerzett, a Bajnokok Ligájában a svéd Djurgarden ellen (2–0) duplázott, továbbjutást érő gólt szerzett Glasgow-ban a Celtic ellen (2–1), idehaza pedig pontot mentett az MTK otthonában (1–1), a hétvégén huszonnyolc perc alatt ért el mesterhármast a Paks elleni 5–0-s kiütéses győzelem során.

Dinamo-edzés Budapesten
Jelzésértékű, a Dinamóban minden kulcsember játszott a hét végén. A zágrábiak Splitben az „el Croaticón” a legnagyobb rivális Hajdukot verték meg 2–1-re a zárt kapus rangadón, így a jelek szerint az egyetlen fertőzött labdarúgón kívül nincs más beteg a keretben. A nyáron a Buducsnoszt Podgoricától igazolt montenegrói védőt, Sztefan Milicset karanténba helyezték, a tesztelések azóta azt mutatják, a többiek eddig megúszták a koronavírus-járványt. Hallani lehetett, hogy a horvát együttes odahaza, Zágrábban tréningezik a mérkőzés előtti napon, és csak azt követően indul útnak Budapestre, azonban a küldöttség kedd délelőtt érkezik meg a magyar fővárosba,    Zoran Mamic  vezetőedző 19 órától a Groupama Arénában vezényel edzést a játékosoknak.

„Nehéz megmondani, mikor voltam jobb formában   – gondolkodott el Tokmac Nguen, a Ferencváros 26 esztendős támadója .  –   A múlt idényben talán jobban ment a játék, az más kérdés, hogy most több gólt rúgok. Szerencsére, ez még mindig messze van attól, amire valóban képes vagyok. Az idény elején járunk, alig ment le néhány mérkőzés, szóval lesz időm még belelendülni.”

A játékos elmondta, őt is meglepte némileg, hogy ilyen remek formában kezdte az idényt, hiszen a játékosoknak – főként a támadóknak – általában szükségük van néhány mérkőzésre, mire elkapják a fonalat. Tokmac Nguen szerint éppen ezért csodálatos játék a labdarúgás, sosem lehet tudni, mit hoz a holnap.

„Vannak olyan kérdések, amelyekre egyszerűen nincsenek válaszok. Nem tudnám megmagyarázni, miért kezdtem ilyen jól a szezont, a felkészülést ugyanolyan becsülettel végeztem máskor is, mint most. A lényeg, hogy jól megy a játék. Az önbizalmam a helyén van, amit a hét végi mesterhármas is mutat. Legutóbb jó néhány éve, Norvégiában értem el három gólt egy mérkőzésen, ám akkor sérülésből jöttem vissza, így a második csapatban kaptam szerepet. A Paksnak lőtt tripla felnőttkarrierem első mesterhármasa. Nem tagadom, hihetetlenül jó érzés volt, főleg, hogy ilyen rövid idő alatt értem el, fél óra sem kellett a három gólhoz. Büszke vagyok a teljesítményemre.”

A Ferencváros szerdán 19 órától a horvát bajnok Dinamo Zagreb együttesét fogadja, és a senki sem bánná (persze a vendégeket leszámítva), ha Tokmac Nguen ott folytatná, ahol a tolnaiak ellen abbahagyta. A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, amelyik csapat győz (hosszabbítás, esetleg tizenegyesek után), az kétmérkőzéses párharcot játszhat a BL-főtáblára jutásért.

„Álom lenne!   – vágta rá a támadó.   –  A Bajnokok Ligájában a selejtezőkön is élmény pályára lépni, el tudom képzelni, milyen lehet főtáblás mérkőzést játszani. A Dinamo Zagreb nagyon erős ellenfél, az elmúlt idényben ellenünk is megmutatta, milyen szintet képvisel, és nem véletlenül jutott be végül a csoportkörbe. Ettől függetlenül kimondom: nem vagyunk esélytelenebbek! Tudjuk, mire számítsunk, mindenre felkészülünk. Egy mérkőzésen dől el a párharc, a zágrábiak sem futhatnak ki úgy a pályára, hogy a Ferencvárost biztosan elintézzük.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, SZERDA
19.00: FERENCVÁROS–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik