BL: Nem számítottam ilyen formahanyatlásra – Niko Kovac

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.03. 10:36
null
Niko Kovac nem érti, miért nyeretlen három meccs óta a Bayern München (Fotó: AFP)
Niko Kovac, a Bayern München vezetőedzője összezavarodott és tehetetlennek érezte magát, miután csapata otthon 1–1-es döntetlent játszott az Ajaxszal kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A Hoffenheim vezetőedzője csalódott a Manchester City ellen a hajrában kapott gól miatt.

A német bajnok jól kezdett az amszterdami csapat ellen, a negyedik percben már vezetett is, azonban az Ajax még az első félidő közepén egyenlíteni tudott, sőt több helyzete volt, mint ellenfelének.

„Meglepődtem, nem is kicsit, mert nem számítottam ilyen formahanyatlásra" – jelentette ki Niko Kovac az összecsapást követő sajtótájékoztatón. Hozzátette, rejtély előtte, hogy játékosai miért futballoztak mélyen a tudásuk alatt, s egyelőre nem tud választ adni arra a kérdésre, hogy a Bayern a legutóbbi három mérkőzéséből miért nem tudott egyet sem megnyerni. A müncheni együttes múlt kedden 1–1-et játszott a vendég Augsburggal, majd pénteken 2–0-ra kikapott Berlinben a Dárdai Pál irányította Hertha BSC-től.

„Természetesen nem vagyunk hozzászokva az ilyesmihez, és nem is akarunk így játszani, de olyan sem létezik, hogy egy hét leforgása alatt minden csak úgy rosszra fordul – értékelt Arjen Robben, a Bayern holland támadója. – Nagy szükségünk van egy győzelemre, mert visszaterelne bennünket a helyes irányba.”

Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője büszke volt a játékosaira, akik szerinte „lazán és bátran" futballoztak, és megérdemelték volna a győzelmet: „Manapság nem megszokott, hogy bármelyik csapat akár egy pontot is elhozzon Münchenből."

A magyar válogatott Szalai Ádámmal felálló Hoffenheimnek bravúr lett volna az 1–1-es döntetlen az angol bajnok Manchester City ellen, de David Silva 87. percben lőtt góljával végül az angoloké lett a három pont.

„Nincs túl sok tapasztalatunk a BL-ben, ma este pedig nagyon sokat tanultunk, ami fontos a klub jövője szempontjából – értékelte a nehezen kicsikart sikert Josep Guardiola, a City vezetőedzője. – Ebből a mérkőzésből is jól látható, hogy itt nincsenek könnyű mérkőzések, nem terítik le senki elé a vörös szőnyeget, hogy sétáljon végig rajta."

Julian Nagelsmann, a Hoffenheim 31 éves trénere azt mondta, bár sokat hibáztak, összességében jól tették a dolgukat annak ellenére, hogy a teljes keretből 10 játékos nem volt bevethető különböző okokból.

„Taktikai szempontból nagyon jól teljesítettünk, büszke vagyok a fiúkra. Nyilván kellemetlen az utolsó pillanatokban gólt kapni és veszíteni, de a mai teljesítményünkkel emelni tudtuk a csapat értékét" – jelentette ki a fiatal szakember.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
Bayern München (német)–Ajax (holland) 1–1 (1–1)
München, Allianz Arena, 70 000 néző. Vezette: Královec (cseh)
Gólszerző: Hummels (4.), ill. Mazraui (22.)

AEK Athén (görög)–Benfica (portugál) 2–3 (0–2)
Athén, Olimpiai Stadion, 31 154 néző. Vezette: Grinfeld (izraeli)
Gólszerző: Klonaridis (53., 64.), ill. Seferovic (6.), Álex Grimaldo (15.), Alfa Semedo (75.)
Kiállítva: Rúben Dias (45+4., Benfica)

ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ajax 2 1 1 4–1 +3 4
2. Bayern München 2 1 1 3–1 +2 4
3. Benfica 2 1 1 3–4 –1 3
4. AEK Athén 2 2 2–6 –4 0


F-CSOPORT
Lyon–Sahtar Doneck 2–2 (0–1)
Lyon, Parc Olympiqué Lyonnais, zárt kapuk mögött. Vezette: Treimanis (lett)
Gólszerző: Dembélé (70.) Dubois (72.), ill. Moraes (44., 55.)

Hoffenheim–Manchester City 1–2 (1–1)
Sinsheim, Rhein-Neckar-Arena, 24 851 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
Gólszerző: Belfodil (1.), ill. Agüero (8.) David Silva (87.)

ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lyon 2 1 1 4–3 +1 4
2. Manchester City 2 1 1 3–3 0 3
3. Sahtar Doneck 2 2 4–4 0 2
4. Hoffenheim 2 1 1 3–4 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik