BL: Nem lennék normális, ha a Spurst tartanám esélyesnek – Klopp

Vágólapra másolva!
2019.05.31. 19:03
null
Jürgen Klopp csapata pénteki edzésén (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere igyekezett eltolni futballistáiról az esélyesség terhét péntek délutáni madridi sajtótájékoztatóján, mondván, a szombat esti Bajnokok Ligája-döntőt a Tottenham Hotspur éppen olyan felkészülten várja, mint az ő csapata. A sajtóbeszélgetésen szó esett elveszített döntőkről, az elmúlt év hozadékairól, a családi partihangulatról, no és arról is, játszhat-e Roberto Firmino.

 

„Csodálatos klubnál dolgozhatok, nagy a szerelem közöttünk – érzékeltette Jürgen Klopp, hogy remek hangulatban várja a szombat esti meccset. – Szerintem teljesen normális, hogy szinte kicsattanok a boldogságtól. Csak nem fogom gondterhelten tölteni a döntő előtti napokat?! Micsoda időpazarlás lenne… Mindent meg fogunk tenni, hogy élvezetes, látványos futballal rukkoljunk ki.”

A német tréner nem kerülhette el a tavalyi BL-döntőről (Real Madrid, 1–3), valamint karrierje további elveszített fináléiról szóló kérdéseket...

Mauricio Pochettino pénteki sajtótájékoztatójáról ide kattintva olvashat!

„A korábbi döntőimben egészen mások voltak a körülmények, kezdjük ott, hogy egészen mások voltak az ellenfelek – hangzott a felvetést felkészülten fogadó, a humorát ezúttal sem otthon felejtő Klopp válasza. – Ha viszont valóban miattam vesztettünk el hat finálét, akkor ideje, hogy mindenki elkezdjen aggódni…”

Persze szerinte szó sincs ilyesmiről. Úgy véli, tavaly egy világklasszis gól és további két olyan nevetséges találat pecsételte meg a sorsukat, amilyent nem szoktak kapni, szóval nincs miért „elátkozott döntősnek” éreznie magát.

„Nem mondanám balszerencsésnek az eddigi pályafutásomat. Leszámítva 2017-et, 2012 óta minden idényben játszottam döntőt. Még az is lehet, hogy én vagyok a megnyert elődöntők világrekordere... Más kérdés, hogy ha könyvet írnék erről, senki sem vásárolná meg…”

S hogy mitől lehet más az idei finálé kimenetele, mint a tavalyié?

„Egy évvel tapasztaltabbak lettünk, játékosaimnak ötvennel több meccs van a lábukban. Bővült a taktikai repertoárunk, bizonyítottuk, hogy jobban viseljük a nyomást, és érzésem szerint sok területen úgy fejlődtünk, hogy közben az eredeti értékeinket, a gyorsaságot, a lendületet megőriztük. Tavaly kicsit magunk is meglepődtünk azon, hogy a döntőben találtuk magunkat, és bár a srácok mindent megtettek, nem voltunk kellőképpen összeszedettek, érettek. Most viszont azok vagyunk.”

A pénteki sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
A pénteki sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)

Ami pedig az esélyeket illeti:

„Nem lennék normális, ha a Tottenhamet tartanám esélyesebbnek, viszont óvatosságra inteném azokat is, akik szerint mi vagyunk a favoritok csak azért, mert az angol bajnokságban előrébb végeztünk náluk. Elég csak megnézni az egymás elleni mérkőzéseinket, mert bár mi nyertünk, mindkétszer csak 2–1 volt az eredmény. Senki sincs előnyben. Két tökéletes csapat jutott be a döntőbe. Nagyra tartom Poch munkásságát, minden tiszteletem az övé. Rendkívül tehetséges társaságot örökölt meg, és a fejlődés, amit elért vele, nagyon meggyőző. Szóval, nagyszerű finálénak nézünk elébe.”

A Liverpool menedzserét a németországi támogatottságáról is kérdezték:

„Csalódott lennék, ha sok német szurkolna a Tottenhamnek, elvégre nincs is német játékosa… A családom, a barátaim támogatását folyamatosan érzem, most rajtam a sor, hogy partihangulatot teremtsek nekik a mérkőzés utánra.”

Nagy kérdés, kezdeni fog-e a legutóbbi három mérkőzést lágyéksérülés miatt kihagyó Roberto Firmino. Klopp nem volt egyértelmű, de azért sejteni engedte a választ:

„Igen, rendben van, edzett, minden oké. S hogy kezdeni fog-e? Nos, ezt csak akkor árulom el, ha Poch nyilvánosságra hozza a teljes összeállítását…”

A MADRIDI MELEGRŐL
Trent Alexander-Arnold, a Liverpool védője:
– Egy jó csapat mindig képes alkalmazkodni a körülményekhez. A hőség minden futballcsapatnak problémát okoz, de tudtuk, hogy meleg lesz, amennyire lehet, felkészültünk rá.
Andy Robertson, a Liverpool védője: – A körülmények egyformák lesznek, a hőséggel mindkét csapatnak meg kell birkóznia. Megérkezvén rögtön szembesültünk a hőmérséklettel, de nem ez lesz az első alkalom, hogy ilyen körülmények között játszunk.

AZ ESÉLYEKRŐL
Alexander-Arnold:
– Mi tavaly bejutottunk a döntőbe, ők még soha, de ez nem változtat azon, hogy a játékerő tekintetében egyenlőek vagyunk. Nekik is vannak világklasszisaik, nekünk is. Majd a pályán derül ki, és lehet, hogy csak az utolsó pillanatokban, hogy ki akarja jobban ezt a sikert. Érzésem szerint nagy taktikai csata lesz.
Robertson: – Nem hinném, hogy a Spurs sötét ló lenne. A lehető legkiélezettebb meccseket vívtuk vele a bajnokságban. Képesek meglepni bennünket, de mi is őket. Minden azon múlik, ki melyik lábával kel, vagyis ki tudja éppen a döntő napján kihozni magából a maximumot.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, MADRID, WANDA METROPOLITANO (ATLÉTICO-STADION)

Június 1., szombat, 21.00: Tottenham Hotspur (angol)–Liverpool FC (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik