BL: „Nem lehet tudni, a Maccabi miért alkalmazta Sousát”

Vágólapra másolva!
2013.06.25. 10:01
A labdarúgó Bajnokok Ligája tegnapi sorsolása után – amelyen eldőlt, hogy a Maccabi Tel-Aviv lesz a magyar bajnok Győri ETO ellenfele – Hrepka Ádám és Pisont István is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Előbbi jelenleg is Izraelben futballozik, utóbbi korábban a Hapoel Tel-Aviv játékosa volt.  

„Épp a sorsolás előtt mondtam, mi lenne, ha a Maccabi Tel-Aviv összekerülne az ETO-val. Nos, összekerült! Az izraeli csapat meggyőző fölénnyel nyerte meg a bajnokságot, és nemcsak szakmai, hanem gazdasági értelemben is a mezőny fölé nőtt. E pillanatban egy hajszállal esélyesebbnek tartom a továbbjutásra, de láttam a magyar bajnokot is játszani, ezért ki-ki meccsekre számítok” – nyilatkozta Hrepka Ádám, a Bnei Jehuda támadója.Hrepka Ádám, a Bnei Jehuda támadója.

„Izrael egyik legpatinásabb, legkedveltebb együttese lesz az ETO ellenfele, a klubot mindig is rend, fegyelem és szervezettség jellemezte. Stílusos, jó futballt játszik, a barcelonai vonalat erőlteti. Nem igazán lehet tudni, miért váltott, s alkalmazta Paulo Sousát. De így is, úgy is komolyan kell venni, elvégre a saját tábora előtt felettébb erős, sőt idegenben is meglepetést okozhat” – fogalmazott az U17-es válogatott szövetségi edzője, Pisont István, aki korábban a Hapoel Tel-Aviv játékosa volt.

A Maccabi eddig valóban nagyban épített a spanyol vonalra, köszönhetően elsősorban a korábban évekig Barcelonában is futballozó Jordi Cruyff sportigazgatónak. A korábbi spanyol vezetőedző, az egy szezon alatt bajnokságot nyerő Óscar García önként távozott a klubtól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik