BL: nem lefutott az Ajax párharca a szaloniki meccs után

Vágólapra másolva!
2019.08.06. 21:12
null
Jó az öreg a háznál: Klaas-Jan Huntelaar (a labdával) egyenlített Szalonikiben (Fotó: AFC Ajax)
Az előző idényben elődöntőig jutó Ajax 2–2-es döntetlent játszott idegenben a PAOK-kal a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén.

Ha a legutóbbi BL-idény elődöntőjében a Tottenhammel szemben hazai pályán elvérző csapatot vesszük alapul (Onana – Mazraui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne, Van de Beek, F. de Jong – Zijes, Tadics, Dolberg), akkor az új Bajnokok Ligája-évad első meccsére mindössze három helyen változott az amszterdamiak kezdőcsapata (Onana – Veltman, Schuurs, Lisandro Martínez, Tagliafico – Mazraui, Van de Beek, Blind – Zijes, Dolberg, Tadics), Nusszair Mazraui és Daley Blind azonban egy sorral feljebb lépett.

Jól kezdtek a vendégek, Hakim Zijes szabadrúgásból szerzett góljával már a tizedik percben megszerezték a vezetést, igaz, a PAOK egyik védőjének apró érintése minden bizonnyal kellett ahhoz, hogy Alekszandrosz Paszhalakisz kapus ne érje el a labdát.

A görögök nem roppantak meg, a volt arsenalos Chuba Akpom és Léo Matos találatával még az első félidőben fordítottak, ám a vendégek a szünet után Klaas-Jan Huntelaar góljával ismét döntetlenre alakították az állást.

A 36. életévét hat nap múlva (augusztus 12-én) betöltő Huntelaar (11) kapcsán érdekesség, hogy ebben a naptári évben csak Dusan Tadics (20) szerzett nála több gólt az Ajaxban – pedig a veterán támadó már csak cserecsatára az amszterdami egyletnek.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA (ÁTKATTINTÁSSAL)

Az Ajax nemcsak a jónak mondható eredmény miatt várhatja bizakodva a jövő heti visszavágót, hanem azért is, mert 2010-ben és 2016-ban is kiejtette a PAOK-ot a Bajnokok Ligájából, úgyszintén a harmadik selejtezőkörben – előbb 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal, majd 3–2-vel.

Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev 1–0-s vereséget szenvedett a belga bajnoki ezüstérmes FC Bruges vendégeként, amelynek kapuját ezen a mérkőzésen már a Liverpooltól szerződtetett Simon Mignolet védte. A győztes gólt tizenegyesből Hans Vanaken lőtte, aki az idény első három tétmeccsén négy gólt szerzett a bruges-i együttesben. Az ukrán csapat magyar válogatott védője végigjátszotta a találkozót, és a hajrában kapott egy sárga lapot.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
APOEL (ciprusi)–Qarabag (azeri) 1–2
(Merkisz 95., ill. Emreli 54., M. Gueye 70.)
PAOK (görög)–Ajax (holland) 2–2 (Akpom 32., Léo Matos 39., ill. Zijes 10., Huntelaar 57.)
FC Bruges (belga)–Dinamo Kijev (ukrán) 1–0 (Vanaken 37. – 11-esből)
Crvena zvezda (szerb)–FC Köbenhavn (dán) 1–1 (Pavkov 44., ill. Wind 84. – 11-esből)
Dinamo Zagreb (horvát)–FERENCVÁROS 1–1
(Dani Olmo 7., ill. Sigér 60.) – BŐVEBBEN ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik