BL: „Nem kényelmesedtünk el, inkább elfogyott az erő a végére”

P. V., T. M.P. V., T. M.
Vágólapra másolva!
2019.07.25. 08:12
A Ferencváros 3–1-re nyert a máltai Valletta FC ellen a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén, amely után Dibusz Dénes, Sigér Dávid és a két gólt szerző Davide Lanzafame értékelt az NSO Tv-nek. 


„Egyáltalán nem dőlt a párharc,
a három-egy olyan eredmény, amiből bármi kisülhet –
mondta Dibusz Dénes. – Nyilván győzelemre játszunk a visszavágón is, nem kényelmesedhetünk el, és az első pillanattól kezdve nagyon koncentráltan kell játszani, maximális fordulatszámon pörögni ahhoz, hogy a máltaiaknak ne adjunk esélyt.”

Sigér Dávid szerint nem arról volt szó a meccs vége felé, hogy a 3–0-s vezetés birtokában elkényelmesedtek volna.

„Talán nem tudtuk annyit birtokolni a labdát, főleg az első félidőben, amire készültünk, amit megszoktunk, és ezt futással kellett olykor kompenzálni. Lehet, hogy emiatt jobban elfogyott az erőnk a végére, mint más mérkőzéseken. Nyilván ilyenkor a koncentráció is csökken, talán ennek tudható be a végén kapott gól.”

A két gólt szerző Davide Lanzafame úgy véli, a 3–1 jó eredmény, s bár a kapott gól miatt valóban nem lefutott még a párharc, boldogak az első mérkőzés után.

Videónkban Dibusz felidézi a máltai gól előtti szituációt, Sigér elmondja, hogyan került a védekezőből a támadósorba, s a játékosok arról is beszélnek, hogyan hat rájuk a csapaton belül kialakult konkurenciaharc a posztokért.

BAJNOKOK LIGÁJA

SELEJTEZŐ, 2. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Valletta FC (máltai) 3–1 (2–0)
Budapest,
Groupama Aréna,18 603néző.Vezette:Petrescu (román)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic – Haratin, Ihnatenko – Zubkov, Skvarka (Sigér, 82.), Nguen (Bőle, 66.) – Lanzafame (Szihnyevics, 66.).Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Valletta:Bonello – Zerafa, J. Borg, S. Borg, Pena Beltre – Pulis (Dimech, 57.) – R. Muscat, Packer (Yuri, 70.), Tulimieri, Nwoko (Piciollo, 82.) – Fontanella.Vezetőedző:Darren Abdilla
Gólszerző:Bonello (19. – öngól), Lanzafame (36., 59. – az elsőt 11-esből), ill. Yuri (85.)
Kiállítva:S. Borg (94.)

A visszavágót jövő hét kedden, 20 órától rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik