BL: Nem elég felsorakoztatni a játékosokat, és bizakodni – Klopp

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.27. 10:16
Főként a kihagyott lehetőségekről beszélt Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője, miután csapata 1–1-es döntetlent ért el a Szpartak Moszkva vendégeként kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

„Nem mi vagyunk jelenleg a világ legszerencsésebb csapata – kezdte értékelését némi iróniával a német mester. – Nagyszerűen teremtettünk helyzeteket egy erősen védekező stílusú ellenféllel szemben, de ez nem elég. Négy-öt százszázalékos ziccert is kihagytunk, miközben a szabadrúgást, melyből az orosz gól született, nem előzte meg szabálytalanság.”„Nem mi vagyunk jelenleg a világ legszerencsésebb csapata – kezdte értékelését némi iróniával a német mester. – Nagyszerűen teremtettünk helyzeteket egy erősen védekező stílusú ellenféllel szemben, de ez nem elég. Négy-öt százszázalékos ziccert is kihagytunk, miközben a szabadrúgást, melyből az orosz gól született, nem előzte meg szabálytalanság.”

A szigetországiak először léptek pályára Philippe Coutinhóval, Sadio Manéval, Roberto Firminóval és Mohamed Salah-val, de a „híres négyesből” – ahogy a Beatles otthonában becézik őket – hiányzott az összhang.

„Nem elég felsorakoztatni a játékosokat, és bizakodni, hogy majdcsak történik valami. Ritmusra is szükség van” – erősített rá a zenei párhuzamra mérgesen Klopp, akinek egyéb problémái is adódtak a moszkvai sajtótájékoztatókon.

A meccs előtti beszélgetésen ugyanis a tolmács olyan gyakorlatlan volt, hogy többször félbeszakította a trénert, félrefordította a válaszait, és még a játékosok neveit sem értette meg.

„Nem vagyok szerelmes egyik futballistámba sem, ez egy angol nyelvi fordulat” – dühöngött Klopp, akinek később a mérkőzés utáni tolmáccsal sem volt szerencséje. Az új segítő ugyanis jelentős késéssel érkezett meg a sajtótájékoztatóra, amikor a német edző már percek óta angolul beszélgetett a külföldi újságírókkal, miközben orosz kollégáik értetlenül ültek.

A késés ellensúlyozásaként aztán a tolmács olyan körülményesen fordította le Klopp szavait, hogy a helyi médiaképviselők hangos nevetésben törtek ki.

A Szpartak szurkolói egy korábbi rendbontás miatt nem mehetnek be csapatuk következő idegenbeli BL-meccsére Sevillában, ám a moszkvai egyesületre vélhetően további büntetések várnak. A hívek ugyanis kedden egy „UEFA maffia” feliratú transzparenst helyeztek ki, és füstbombákat gyújtottak a lelátón.

A Szpartak és a Liverpool egyaránt két döntetlennel várja a folytatást a BL-ben.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
Szpartak Moszkva (orosz)–Liverpool (angol) 1–1 (Fernando 23., ill. Coutinho 31.)
Sevilla (spanyol)–NK Maribor (szlovén) 3–0 (Ben Yedder 27., 38., 83. – a harmadikat 11-esből)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sevilla 2 1 1 5–2 +3 4
2. Liverpool 2
2 3–3 0 2
3. Szpartak Moszkva 2
2 2–2 0 2
4. Maribor 2
1 1 1–4 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik