BL: nem C. Ronaldo, és nem is Kane volt a hős a Bernabéuban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.18. 11:02
null
Harry Kane és Cristiano Ronaldo a lefújás után (Fotó: AFP)
Bár az UEFA honlapjának felhasználói a tizenegyesből betaláló Cristiano Ronaldót választották meg a meccs emberének, és a másik oldalon Harry Kane is „bedolgozott” egy gólba, a keddi Real Madrid–Tottenham (1–1) Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés inkább a kapusoké volt. Nemcsak Keylor Navas, a hazaiak kesztyűse mondta ezt, hanem a két edző is, és a lapok értékelései sem mondanak ellent.

A döntetlennek kétségkívül az angol csapat örülhet jobban, annál is inkább, mert a korábbi négy mérkőzésen sohasem sikerült a Real Madrid kapujába találnia – hiába volt a keddi öngól, azt a londoniaknál számolják el, és ez a lényeg. Bár a Spurs menedzsere szerint a gólcsend megtörésénél és az értékes pont megszerzésénél történt fontosabb is kedd este:

A Mirror sportos címlapja
A Mirror sportos címlapja

„Az eredmény kevésbé lényeges, engem inkább az tölt el boldogsággal, hogy felnőttünk a feladathoz – értékelt a meccs után Mauricio Pochettino. – Nemcsak az új stadionunk épül, hanem egyelőre a csapat is, éppen ezért nagyon fontos, hogy erősödjön bennünk a hit: igenis képesek vagyunk felvenni a versenyt bárkivel! Tavaly nagy szomorúságunkra nem voltunk versenyképesek a Bajnokok Ligájában, de ez a szezon jobb, érezhetően fejlődtünk, aminek meg kell erősíteni abbéli meggyőződésünkben, hogy jó úton járunk. Nagy lehetőségeket rejt a jövő a klub számára. Lloris? Hugo fantasztikus volt, minden elismerést megérdemel. Ezen a mérkőzésen bebizonyította, hogy a világ legjobb kapusainak egyike.”

Voltak nagy védései a francia kapusnak – „Hugo Boss”, fejezte ki elismerését a Daily Mirror – , de Karim Benzema két helyzeténél a mindenható szeme is rajta volt: a honfitárs előbb a kapu mellé lőtt Cristiano Ronaldo kapufáját követően, majd közvetlen közelről is hibázott.

LLORIS HÁRÍTJA BENZEMA FEJESÉT

„Benzemának ezt be kellett volna fejelnie, ő is tisztában van vele, de ezúttal szerencsém volt, ki tudtam rúgni a labdát – idézte fel a fenti szituációt Hugo Lloris. – Nem szabad elfelejteni, honnan indultunk: négy éve még az Európa-ligában szerepeltünk, most pedig a Real Madrid az ellenfelünk a Bajnokok Ligájában… Jelentős vizsgafeladat volt ez fiatal csapatunk számára, büszkék lehetünk a kimenetelére. Hatalmas élmény volt itt pályára lépni! ”

A Marca szerdai címlapja
A Marca szerdai címlapja

„Hazai pályán mindig győzni akarunk, így ez az eredmény nem tesz boldoggá bennünket – ezt már Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője mondta. – Megvoltak a helyzeteink, a kapufát is eltaláltuk, de láthatták, ma nagyszerű kapusok őrizték a két hálót. El kell ismernünk, hogy ellenfelünk jól védekezett, szervezetten játszott, úgyhogy az eredmény igazságosnak mondható. A kulcskérdés mindig az, ki szerzi az első gólt. Ha mi, az remek, de ha az ellenfél, akkor neki nyílik lehetősége megfontoltabb, visszavontabb játékra. Most be kellett érnünk a döntetlennel, majd a Wembleyben megpróbálunk nyerni. Ehhez nem kell sokat hozzátennünk a keddi produkciónkhoz, hiszen játékosaim jól teljesítettek, a gyengébb bajnoki rajt után egyre jobbak vagyunk.”

„Ez a meccs a kapusoké volt – összegzett Keylor Navas. – Mindent megpróbáltunk, hogy többször a kapuba találjunk, de ezen az estén nehéz volt gólt szerezni, ennyire futotta. Szerettük volna azt is, hogy mi ne kapjunk egyet sem, csakhogy a sors közbeszólt. Lesznek még nullára lehozott meccseink bőven, ebben biztos vagyok.”

NAVAS NAGYOT NYÚJTÓZVA VÉDI KANE ZICCERÉT


„Egy pont a Bernabéuban minden körülmények között nagyra értékelendő, pontosan mutatja, milyen messzire jutottunk a csapatépítésben. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, tudtuk, hogy lesznek helyzeteik, de a játéktér minden pontján megálltuk a helyünket, büszkék vagyunk a teljesítményünkre” – így Harry Kane, aki a fenti helyzetet ugyan elpuskázta, ám Raphaël Varane öngólja nélküle aligha születik meg.

A továbbjutásra jó eséllyel pályázó két csapat a csoportkör következő fordulójában találkozik ismét (november 1.).

EGY KIS STATISZTIKA
• Cristiano Ronaldo (Real Madrid) immár 110 gólnál és 13 értékesített tizenegyesnél jár a Bajnokok Ligájában, mindkettő rekord.
• CR tíz BL-gólt szerzett eddig angol csapatok ellen, ezen a listán csak Lionel Messi előzi meg (17).
• Toni Kroos először harcolt ki tizenegyest a Real Madridban, és csupán egyszer passzolt rossz helyre a keddi mérkőzésen; a 99 százalékos pontossági mutató az eddigi legjobbja a BL-ben (legalább 50 megkísérelt passz a beugró – Kroos már a szünetben 40/40-nél járt).
• A Real Madridnak a keddi volt a nyolcadik öngólja a BL-ben, ennél több csak a szintén törzsrésztvevő Barcelona neve mellett áll (9).

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA, H-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Real Madrid (spanyol)–Tottenham Hotspur (angol) 1–1
(C. Ronaldo 43. – 11-esből, ill. Varane 28. – öngól)
APOEL (ciprusi)–Borussia Dortmund (német) 1–1 (Poté 62., ill. Papasztathopulosz 67.)

AZ ÁLLÁS
1. Tottenham 3 2 1
7–2 +5 7
2. Real Madrid 3 2 1
7–2 +5 7
3. Dortmund 3
1 2 3–7 –4 1
4. APOEL 3
1 2 1–7 –6 1


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik