Sok lövés, de döntetlen Nápolyban; a Liverpool hozta a kötelezőt

Vágólapra másolva!
2019.11.05. 20:50
null
Haaland ismét gólt lőtt, a Salzburg döntetlent játszott a Napolival (Fotó: AFP)
A Liverpool győzött hazai pályán a belga Genk ellen, a Napoli viszont nem bírt a Salzburggal a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában az E-csoportban. Az olasz csapat – amely ellen Szoboszlai Dominik végigjátszotta a találkozót – így nem tudta biztossá tenni nyolcaddöntőbe jutását.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
E-CSOPORT, 4. FORDULÓ

Napoli (olasz)–Salzburg (osztrák) 1–1 (Lozano 43., ill. Haaland 11. – 11-esből)
Liverpool (angol)–Genk (belga) 2–1
(Wijnaldum 14., Oxlade-Chamberlain 53., ill. Samatta 40.)

NAPOLI–SALZBURG

Elképesztően eseménydús első negyedórával kezdtek a csapatok, mindkét gárda előtt nagy helyzetek adódtak, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A Salzburg jött ki jobban az őrült rohanásból, mert a 11. percben Hvang elesett Koulibaly mellett a tizenhatoson belül, és a megítélt büntetőt Erling Braut Haaland biztosan belőtte (0–1). Ez már a hetedik gólja volt a norvég játékosnak a BL-ben.

A gól után közvetlenül egyenlíthetett volna a Napoli, de Callejón fejese kijött a kapufáról. A Napoli kezdte átvenni az irányítást, rengeteget lőtt kapura, a nagy erejű lövések azonban mellé vagy fölé szálltak.

Aztán a hazai erőfeszítések csak meghozták az eredményt, mert a 43. percben Hirving Lozano remekül eltalált, lapos lövése utat talált Carlos hálójába (1–1).

A második félidő visszafogottabb játékot hozott, a Salzburg már csak elvétve került helyzetbe, sokkal többet tettek a győztes gólért a nápolyiak, de nem sikerült betalálniuk. Insigne egyszer még a lécet is megdöngette, így aztán hiába próbálkozott 29-szer gólszerzéssel a Napoli, csak háromszor talált kaput. A döntetlennel a csoportban még minden nyílt, bár a két csapat között megmaradt a négypontos különbség.

A NAPOLI–SALZBURG MÉRKŐZÉS SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Ismét Alex Oxlade-Chamberlain (pirosban) volt a Liverpool nyerőembere (Fotó: AFP)
Ismét Alex Oxlade-Chamberlain (pirosban) volt a Liverpool nyerőembere (Fotó: AFP)

LIVERPOOL–GENK

Az angol bajnoki címvédő Manchester City elleni vasárnapi rangadót megelőzően nem túl nagy meglepetésre több játékosának is pihenőt adott Jürgen Klopp, így Andrew Robertson, Sadio Mané és Roberto Firmino is csak a kispadon kezdte a Genk elleni BL-mérkőzést – igaz, a hajrában mind a hárman pályára léptek.

Meglehetősen visszafogottan kezdtek a csapatok, ennek ellenére negyedóra sem telt el, a Liverpool megszerezte a vezetést. Divock Origi indítása után James Milner adta be balról a labdát, amely egy védőről Georginio Wijnaldum elé pattant, ő pedig közelről nem hibázott. 1–0

A folytatásban növelhette volna előnyét a BL-címvédő, de Naby Keita lövése után Gaëtan Coucke védett, míg Mohamed Szalah éles szögből nem találta el a kaput. A kihagyott helyzeteket némileg váratlanul, egy pontrúgás után megbüntette a Genk: a 41. percben Bryan Heynen bal oldali szöglete után az üresen érkező Mbwana Samatta a kapuba fejelte a labdát. 1–1

A fordulás után Jürgen Klopp nem változtatott, a Liverpool azonban gyorsan visszavette a vezetést: Szalah lekészítése után Alex Oxlade-Chamberlain egy átvétel után 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 2–1

A hajrában taktikus játékkal tartotta egygólos előnyét a Liverpool, a Genk csak elvétve jutott el helyzetig, amikor pedig eljutott, Alisson védett, így a BL-címvédő 2–1-re nyert, és a csoport élére állt.

A LIVERPOOL–GENK MÉRKŐZÉS SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool 4 3
1 10–7 +3 9
2. Napoli 4 2 2
6–3 +3 8
3. Salzburg 4 1 1 2 12–10 +2 4
4. Genk 4
1 3 4–12 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik