A Napoli nem tudta megtartani előnyét a Barca ellen

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2020.02.25. 20:50
null
Dries Mertens nagyon szép gólt szerzett (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Napoli 1–1-re végzett hazai pályán a Barcelonával.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
Napoli (olasz)–Barcelona (spanyol) 1–1
(Mertens 30., ill. Griezmann 57.)
Kiállítva: Arturo Vidal (89., Barcelona)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Gennaro Gattuso és Quique Setién is első BL-mérkőzésére készült edzőként új csapata élén, és mindketten sokat bosszankodtak azért, mert több alapemberük is kidőlt erre a mérkőzésre. A vendégeknél például bekerült a keretbe a B-csapatból az Inaki Pena, Alex Collado, Ronald Araujo, Sergio Akieme, Riqui Puig ötös (vajon lesz-e belőlük olyan nagy ötös, mint a szurkolók millió mellett még Pep Guardiolát is megihlető realos La Quinta del Buitre?), és elutazott Martin Braithwaite is, aki ebben a sorozatban nem léphet pályára, viszont ezzel a gesztussal is kifejezték, hogy milyen fontos tagja a keretnek.

Nagy izgalmakat okozott a mérkőzés előtt a koronavírus-pánik is, de nem emiatt nem volt telt ház a San Paolóban, hanem azért, mert a Nápoly közel száz euróra emelte a jegyárakat. A találkozó első lövése „természetesen” Lionel Messié volt, aki itt is bizonyítani akarta, hogy méltó örököse Diego Maradonának, az olaszok a védekezésre koncentráltak, körbevették Messit, és hagyták szervezni a Barca védőit és szűrőjét.

Érdekes, hogy – mint említettük – sokan hiányoztak a Napoliból, de a kispadon ülő Arkadiusz Milik, Elseid Hysaj, Matteo Politano, Eljif Elmas, Allan, Alex Meret, Sebastiano Luperto hetes játékjogainak összértéke 191 millió euró volt. A húszmillióért vett Stanislav Lobotka és a 38 millióért megszerzett Hirving Lozano a keretbe sem fért – és kezdett Dries Mertens, akit ügynöke az egész télen „árult”, de végül maradt a belga.

A Napoli szerencséjére, ugyanis nagyon szép találattal lett a Nápoly gólrekordere, beérve a 121 gólos Marek Hamsíkot (Maradona 115-ig jutott). Nagyon keveset volt a labda az olaszoknál, de kétgólos előnnyel mehettek volna szünetre, ám Kosztasz Manolasz kihagyta ordító helyzetét.

Messi: szoros őrizet, mint rendesen (Fotó: AFP)
Messi: szoros őrizet, mint rendesen (Fotó: AFP)

Sergio Busquets a szünet után hatalmasat rúgott Mertensbe, sárga lapja miatt kihagyja a visszavágót, a belgát pedig le kellett cserélni. Busquets később nagy szerepet játszott az egyenlítő gólban, Antoine Griezmann törte meg végül a jeget. Remekül reagált a Napoli, ám előbb Lorenzo Insigne, majd José Callejón találta el ziccerben a kapust.

Samuel Umtiti is elpuskázott egy gólszerzési lehetőséget, majd a Mertenst váltó Arkadiusz Milik újabb helyzetet teremtett Insignének, de az olasz ismét rosszul célzott. Arturo Vidal izgalmasabbá tette a hajrát egy fölöslegesen összehozott kiállítással, Gerard Piqué pedig lesérült a ráadásban, rosszul ért földet egy fejes után, a bal bokáját fájlalta.

De még jobban fájt a Napolinak, hogy nem tartotta meg az előnyét, innentől már kevés az esélye a továbbjutásra. 1–1

ÖSSZEFOGLALÓ

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÁSIK MAI MÉRKŐZÉSEN
Chelsea (angol)–Bayern München (német) 0–3 (Gnabry 51., 54., Lewandowski 76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik