BL: Nagyon közel voltunk a tökéletes mérkőzéshez – Conte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 23:59
null
Antonio Conténak egy nagy hiba járhat a fejében... (Fotó: AFP)
A Barcelona az eredménnyel elégedetten távozhat a londoni Stamford Bridge-ről: Ernesto Valverde csapata a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 1–1-et ért el idegenben, bár az eredmény jobb volt, mint a mutatott játék. A Chelsea egy súlyos védelmi hibát és a balszerencsét is kárhoztathatja az ikszért.

Antonio Conte, a Chelsea menedzsere szerint a londoni csapat szinte tökéletesen végrehajtotta az eltervezetteket, ám egy megingásnak kíméletlen büntetés lett a következménye.

„Nagyon közel voltunk a tökéletes mérkőzéshez. Egyetlen hibát követtünk el. De természetesen tisztában voltunk vele, hogy ha akár egy hibát is elkövetünk a Barcelona ellen, akkor a Messi, Suárez vagy Iniesta kaliberű játékosok azonnal megbüntetik azt. Nagyon sajnálom, kár ezért. Büszke vagyok minden játékosomra, pontosan, terv szerint dolgoztak. Kicsit talán balszerencsések voltunk. A futballhoz kell egy terv és kell az is, hogy tiszteletben tartsuk az ellenfelünk sajátosságait. Úgy gondolom, a taktikánk jó volt, mint ahogy a játékosok is mindent beleadtak – talán többet érdemeltünk volna” – értékelt.

A mezőny legveszélyesebb játékosa, Willian nem véletlenül bosszankodott a lefújás után a vegyes zónában.

„Örülök a gólomnak, de az eredmény elszomorít, mert azt hiszem, megérdemeltük volna a győzelmet. Jóval többet birtokolták a labdát, ám előttünk adódtak veszélyes helyzetek. Nehéz mérkőzés volt, ám a tervünket végrehajtottuk, pontosan úgy játszottunk, ahogy elterveztük. Náluk a labda, mi pedig vártunk a kontrákra. Most már Barcelonában kell megmutatnunk, mit tudunk. Kicsit balszerencsés voltam, hogy mindkét kapufát eltaláltam” – nyilatkozta a BT Sportsnak.

„Ezért nagyon kár volt. Úgy gondolom, a forgatókönyvünket meg tudtunk valósítani, helyzeteket tudtunk kialakítani – William akár mesterhármast is rúghatott volna –, és mégis úgy megyünk haza, hogy a fantasztikus teljesítmény nem ért fantasztikus eredményt. Így is nyitott a továbbjutás kérdése, a Camp Nouban kiválóan kell játszanunk ahhoz, hogy továbbjussunk. Úgy kell pályára lépnünk, hogy gólt akarunk szerezni és támadólag akarunk fellépni, mert 90 percig védekezni a Camp Nouban biztos recept az öngyilkosságra” – csatlakozott Cesc Fabregas.

Itt még ünnepelt a Chelsea, hogy aztán hoppon maradjon (Fotó: AFP)
Itt még ünnepelt a Chelsea, hogy aztán hoppon maradjon (Fotó: AFP)

A Barcelona egyenlítő gólja előtt Andreas Christensen rossz passzára lecsapó, majd gólpasszt adó Andrés Iniesta kifejezetten kritikus volt csapatával.

„Minden volt itt, valódi Bajnokok Ligája-rangadót láthattak – nagyszerű ellenféllel vívtunk egy nagyon lüktető mérkőzést. A támadójátékunkból hiányzott a tartalom, betömörültek hátul, de egy hibát kihasználtunk, és az idegenben szerzett gól nagyon fontos. Hazai pályán azért más lesz – de tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert teljes erőbedobással fognak küzdeni. A Chelsea Európa egyik legjobb csapata, nagyszerű futballistákkal, ez pedig a Bajnokok Ligája, sohasem lehet biztosra menni” – vélekedett.

A vendégek edzője, Ernesto Valverde alapvetően elégedett volt.

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a BL negyeddöntőjébe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Pozitívan ítélem meg a mérkőzést, két teljesen különböző stílus összecsapását figyelhettük meg. Irányítottuk a mérkőzést, rengeteget tartottuk a labdát, ők meg vártak az ellentámadásokra, jól védekeztek. Úgy gondolom, a kezünkben volt a mérkőzés, amikor gólt szereztek – lehet, hogy nem tudtunk sok tiszta helyzetet kialakítani, de a végén kikényszerítettünk egy hibát és elértük a döntetlent. Feszült meccs volt, az eredmény megfelelő. Egyértelmű, hogy a Chelsea-ben olyan támadó potenciál van, amellyel Barcelonában is gondokat okozhat nekünk” – summázott.

Egy dologból azért mindenképpen erőt meríthet a Chelsea: amikor legutóbb – 2012 tavaszán, az elődöntőben – a két csapatot összehozta a sorsolás, a londoniak a Camp Nouban kétgólos hátrányból felállva tudtak továbbjutni. Sőt: a legutóbbi négy látogatásuk alkalmával mindig el tudtak érni egy döntetlent Barcelonában.

Persze azért jóval könnyebb lenne 1–1 helyett 1–0-val nekifutni – ahogy Conte is mondta, ez most nagyon közel volt.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CHELSEA (angol)–FC BARCELONA (spanyol) 1–1 (0–0)

London,Stamford Bridge. V:Cakir (török)
CHELSEA:Courtois – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – Moses, Kanté, Fabregas (Drinkwater, 84.), M. Alonso – Pedro (Morata, 83.), Willian – E. Hazard.Menedzser:Antonio Conte
BARCELONA:Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic, Paulinho (Aleix Vidal, 62.), Busquets, Iniesta (A. Gomes, 91.) – Messi, L. Suárez. Vezetőedző:Ernesto Valverde
Gólszerző: Willian (62.), ill. Messi (75.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik