BL: „Mindig jó hallani, ha a Barcelona érdeklődik irántad”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.24. 00:29
A Bajnokok Ligája E-csoportjának ötödik fordulójában a Roma a címvédő Barcelonához látogat. Az olasz csapat vezetőedzője, Rudi Garcia úgy véli, ha védekezésre rendezkednek be, esélyük sem lesz a Camp Nouban, míg a katalánokat irányító Luis Enrique a csoportelsőség bebiztosításában bízik.



„A labdarúgás szép játék, de nem mindig a jobb csapat nyer. Nincs legyőzhetetlen ellenfél. Ha nem hinnék benne, hogy lehet keresnivalónk, biztosan kikapnánk. Nem tehetjük meg, hogy az egész meccsen csak a védekezésre koncentrálunk, mert akkor borítékolható a vereségünk” – mondta Rudi Garcia a találkozót felvezető sajtótájékoztatóján.

„Nekünk is jó csapatunk és jó játékosaink vannak, hiszünk benne, hogy kedvező eredményt tudunk elérni. Daniele De Rossi játéka kérdése, meglátjuk, szerepet kap-e. Nem szeretném megkockáztatni, hogy megsérüljön, ez esetben ugyanis több meccset is ki kellene hagynia. A Barcelona elleni meccs fontos, de nem sorsdöntő. Azért jöttünk, hogy nyerjünk, bár a Camp Nouban ilyen téren nem sok csapat jár sikerrel. A világ egyik legjobb csapatával találkozunk, a győzelem megváltoztatná a jövőnket” – tette hozzá a francia szakember.

A sajtótájékoztatón Garcia mellett részt vett Miralem Pjanic, a Roma középpályása is, akit a nyári átigazolási időszakban szóba hoztak a katalánokkal. A bosnyák válogatott játékos megtisztelőnek tartja a híreszteléseket, de nem tulajdonít nekik nagy lehetőséget.

„Mindig jó érzés hallani, ha egy Barcelona-kaliberű csapat érdeklődik irántad, de az ehhez hasonló történetek a sajtóra tartoznak, nem rám. Én a Romára és a saját céljaim elérésére koncentrálok, valamint arra, hogy trófeákat nyerjek a csapattal” – mondta Pjanic.

„Hogyan tekintek erre a meccsre? Itt a lehetőség, hogy biztossá tegyük a csoportelsőségünket – kezdte Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője. – Nehéz, nyílt sisakos meccsre számítok, mert a Roma eredménykényszerben lép pályára. Hazai környezetben nagyon zártan játszottak, a holnapi mérkőzés érdekes lesz.”

„Rengeteg dicséretet kaptunk az utóbbi időben, de tisztában vagyunk vele, hogy még mindig csak a szezon első harmadában járunk, és hosszú út áll előttünk” – szögezte le a spanyol szakvezető.

A Barcelona–Roma mérkőzés kedd 20.45 órakor kezdődik. Ha a katalánok nem kapnak ki, bebiztosítják csoportelsőségüket, míg a Romának akkor is maradna esélye a továbbjutásra, ha vereséget szenvedne.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

NOVEMBER 24., KEDD
E-CSOPORT

18.00: BATE–Bayer Leverkusen (Tv: Sport2)
20.45: Barcelona–Roma (Tv: M4)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 4 3 1 8–2 +6 10
2. Roma 4 1 2 1 10–10 0 5
3. Bayer Leverkusen 4 1 1 2 11–10 +1 4
4. BATE Boriszov 4 1 3 4–11 –7 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik