BL: Messinek már 20 évesen is nagyon ment az Old Traffordon – videó

Vágólapra másolva!
2019.04.10. 13:44
null
Lionel Messi eddig egyszer, 2008-ban játszott az Old Traffordon a Barcelona mezében (Fotó: AFP)
Tizenegy évvel ezelőtt, 2008 áprilisában egyszer már pályára lépett az Old Traffordon az FC Barcelona színeiben Lionel Messi, akinek 20 esztendős korában is remekül ment a játék az „álmok színházában”. Igaz, a későbbi ötszörös aranylabdás azon a meccsen nem szerzett gólt, sőt a katalánok 1–0-s vereséget szenvedtek a Manchester United vendégeként, így nem jutottak be a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A Barcelona és a Manchester United a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza során két mérkőzésből álló párharcban legutóbb a 2008–2009-es kiírás elődöntőjében találkozott egymással. Az első meccsen a Camp Nouban gól nélküli döntetlen született – a mérkőzés elején Cristiano Ronaldo tizenegyest hibázott –, majd a manchesteri visszavágón a „vörös ördögök” Paul Scholes bombagóljával 1–0-ra nyertek, így bejutottak a moszkvai döntőbe, melyet aztán tizenegyesekkel meg is nyertek a Chelsea ellen.

MESSIT MÁR AKKOR SEM VOLT KÖNNYŰ MEGÁLLÍTANI

Nosztalgiázni kedvelő olvasóink kedvéért elevenítsük fel a két csapat legutóbbi, Old Traffordon rendezett mérkőzésén kezdőcsapatait: az angolok a Van der Sar – Hargreaves, Wes Brown, Rio Ferdinand, Evra – Pak Dzsi Szung, Carrick, Scholes, Nani – Tévez, Cristiano Ronaldo összeállításban léptek pályára, míg a Barcelona a Víctor Valdés – Zambrotta, Puyol, Gaby Milito, Abidal – Xavi, Yaya Touré, Deco – Messi, Eto’o, Iniesta tizeneggyel kezdett. A győztes gólt Scholes a 14. percben szerezte.

Messi akkor még nem, de a 2009-es és a 2011-es döntőben már bevette az MU kapuját, és eddigi 30 fellépésén összesen 22 gólt szerzett az angol csapatok ellen a BL-ben, ami rekord a sorozat történetében. Az argentin csillag az Arsenalnak kilencszer, a Manchester Citynek hatszor, a Chelsea-nek háromszor, míg a Tottenhamnek és az MU-nak kétszer-kétszer talált be.

Vajon szerda este „felzárkózik” a képzeletbeli dobogóra a Man. United?

Az argentin klasszis kedden ismét betette lábát a Manchester United szentélyébe
Az argentin klasszis kedden ismét betette lábát a Manchester United szentélyébe

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Április 10., szerda
21.00:
Ajax (holland)–Juventus (olasz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00:Manchester United (angol)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik