Lehet, hogy agyrázkódással védte végig a finálé második félidejét a bűnbakká nyilvánított német? (Fotó: AFP)

 

A döntő második félidejének elején, még 0–0-s állásnál Sergio Ramos fejbe könyökölte Kariust – a felvételek alapján Virgil van Dijk taszította a Real játékosát a német kapus felé. Karius később Karim Benzema lábára dobta ki a labdát úgy, hogy az a kapuba pattant, majd Gareth Bale távoli lövését „védte be”.

A Bild értesülései szerint a kritikák kereszttüzében álló játékoson az Egyesült Államokban összesen 30 tesztet futtattak le, ezekből 26 eredmény azt mutatja, hogy a kapus agyrázkódást szenvedett.

Arról már az ESPN információi árulkodnak, hogy a Liverpool orvosi stábja ragaszkodott a vizsgálatokhoz, nem pedig a kapus, aki Bostonba utazott Dr. Ross Zafonte specialistához.

Hétfő este a massachusettsi kórház hivatalos közleményt adott ki, melyben Karius engedélyével közzéteszik, hogy a játékos agyrázkódást szenvedett a mérkőzés közben.
A kommünikében azt írják, Kariusnak térbeli tájékozódási zavarai lehettek az eset után, és elképzelhető, hogy ez befolyásolta a teljesítményét. Azt is megjegyzik, az azóta eltelt időben jelentősen javult a kapus állapota, és további javulást, illetve teljes felépülést várnak.


A teljes közlemény itt olvasható angol nyelven.

 

RAMOS ÉS KARIUS TALÁLKOZÓJA