BL: megérkezett az FTC Zágrábba, kihalt utcák fogadták

BORBOLA BENCE (Zágráb)BORBOLA BENCE (Zágráb)
Vágólapra másolva!
2019.08.05. 16:46
null
A Ferencváros kora délután megérkezett Horvátországba (Fotó: fradi.hu)
Kora délután megérkezett Horvátországba a Ferencváros, a csapatot szállító repülőgép pontban délben landolt, amikor megkezdődött a Bajnokok Ligája sorsolása Nyonban. A játékosok mobiltelefonjukon követték, kit sodor az útjukba az élet, ha túljutnak a Dinamo Zagreben.

 

Kihalt utcák várták a Ferencváros labdarúgóit a horvát fővárosban. Az országban augusztus 5-én a Nemzeti hálaadás napját ünnepelnek, az emberek többsége kihasználva a munkaszüneti napot és a hosszú hétvégét a közeli tengerpart felé vette az irányt. A belvárosban többségében ázsiai turisták fotózkodnak, az épületekre pedig szinte mindenhol kitűzték a horvát zászlót. Zágráb központjában számtalan helyen lehet horvát válogatott mezt kapni, a legtöbb helyen az Ivan Rakitic és Luka Modric nevével ellátott darabot viszik.

Rakitic és Modric mezei a legkelendőbbek (Fotó: a szerző felvétele)
Rakitic és Modric mezei a legkelendőbbek (Fotó: a szerző felvétele)

A Ferencváros délben landolt Zágrábban, éppen akkor, amikor Nyonban kisorsolták, mely ellenfél vár rá, ha sikerül túllépnie a horvát aranyérmesen. A norvég Rosenborg és a szlovén Maribor nem tűnik verhetetlennek, ám a zöld-fehéreknél egyelőre senki sem kívánt a következő körrel foglalkozni, mondván, a Dinamo Zagreb elleni párharc elég nehéznek ígérkezik, előbb ezen kellene túljutni. A játékosok mobiltelefonjukon figyelték a sorsolást, a landolást követően Marcel Heister pedig nyomban az egyik vezető helyi újságot is megvásárolta, kíváncsi volt, mit írnak a horvátok a kedd este rájuk váró párharcról.

A nemzeti ünnep miatt a szokásosnál kihaltabb Zágráb belvárosa (Fotó: a szerző felvétele)
A nemzeti ünnep miatt a szokásosnál kihaltabb Zágráb belvárosa (Fotó: a szerző felvétele)

A csapat a belváros egyik elegáns szállodájában szállt meg, ahová a repülőtérről rendőri felvezetéssel tették meg az utat. A főtéren, Jellasics bán lovas szobránál a nemzeti ünnep apropóján éppen egy helyi tüntetésbe futottunk bele, az országos televízió kamerája forgott néhány lépésre tőlünk, a környékbeliek többsége felháborodottan figyelte, ahogy a néhány hölgyből álló csoport mozdulatlanul állt a tűző napsütésben.

Turisták azért persze akadnak (Fotó: a szerző felvétele)
Turisták azért persze akadnak (Fotó: a szerző felvétele)

Szerhij Rebrov és csapata délután csendes pihenőt tartott, hogy aztán este 19.30 órakor a mérkőzés helyszínén, a Maksimir Stadionban tréningezzen.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉS
AUGUSZTUS 6., KEDD
20.00:
Dinamo Zagreb (horvát)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Zágráb, Maksimir Stadion

VISSZAVÁGÓ
AUGUSZTUS 13., KEDD
20.00:
Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF)
BAJNOKI ÁG
Dinamo Zagreb (horvát)/FERENCVÁROS–NK Maribor (szlovén)/Rosenborg BK (norvég)

EURÓPA-LIGA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF)
BAJNOKI ÁG

Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Suduva (litván) győztese–Dinamo Zagreb (horvát)/FERENCVÁROS vesztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik