BL: Megcsináltam, hogy megmutassam, van tökünk! – Simeone

Vágólapra másolva!
2019.02.21. 00:12
null
Csúcsforgalom beívelés után a Juventus kapuja előtt (Fotó: AFP)
Nagy diadalt ünnepelhetett a madridi Wanda Metropolitano közönsége, miután az Atlético Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 2–0-s, megérdemelt győzelmet aratott a Juventus felett. A meccs után Diego Simeone meglehetősen sajátos gólöröméről is beszélt, kollégája, Massimiliano Allegri pedig elég keményen bírálta a Juve játékát.

A Juventus mind az öt olyan kieséses rendszerű európai kupapárharcát elbukta, amelyben kikapott az első, idegenbeli találkozón. Nem jó előjel. Az sem jó az, hogy az Atlético Madrid az inkább kiegyenlített első félidőt követően még kétgólos különbséggel is megérdemelten győzte le a torinóiakat. José María Giménez és Diego Godín gólja után a Juve nagyon nehéz helyzetbe került – márpedig elég kellemetlen lenne Cristiano Ronaldóval a fedélzeten már a tizenhat között búcsút inteni a Bajnokok Ligájának...

A Juventus teljesítménye aggodalomra adhat okot a szurkolóknak és a szakmai stábnak, s az is figyelemreméltó, amit a torinóiak két klublegendája, Alessandro Del Piero és Andrea Pirlo nyilatkozott.

„Két különböző tempóban játszották ezt a mérkőzést. Az Atlético játszott BL-tempóban, a Juve pedig mindig egy lépéssel mögötte baktatott” – így Del Piero.

„A Juventusból mintha hiányzott volna a mindent elsöprő akarat. Megelégedett a csapat azzal, hogy visszaálljon, kivárásra játsszon, abban a hitben, hogy talán szerez egy gólt” – így Pirlo.

„Tudtuk, hogy nagyon veszélyesek rögzített szituációkból, és sokkal jobban kellett volna koncentrálni, az ilyen jelenetek döntenek el meccseket. Most szépen megnyomjuk az újraindítás gombot, és megpróbálunk fordítani. Egyáltalán nem vagyunk boldogok. Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk ezzel az eredménnyel, de Torinóban mindent megteszünk” – kezdett „önostorozásba” a Juventus védelmének vezére, Giorgio Chiellini.

Diego Simeone a gólörömével is főszerepet vállalt (Fotó: AFP)
Diego Simeone a gólörömével is főszerepet vállalt (Fotó: AFP)

Az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone aki a vezető találatot némiképp obszcén, de nagyon is „simeonés” módon ünnepelte – a sajátos gólörömre is kitért.

„Játékosként is megcsináltam a Lazio–Bologna mérkőzésen, és most is megcsináltam, hogy megmutassam a drukkereinknek: van tökünk! Nem a másik csapatnak szólt, a saját szurkolóink felé fordultam. Nem volt szép gesztus, azt elismerem, de úgy éreztem, meg kell mutatnom. Nagyon kemény meccs volt, hatalmasat csatáztunk, ki kellett adnom magamból, amit érzek. Elnézést kérek, ha a gesztusom megsértett valakit, szívből jött” – mondta, majd rátért a lényegre, azaz a találkozóra.

„Diego Costa és Koke személyében fontos játékosok tértek vissza a csapatba, intelligensen futballoztunk egy nagyszerű, remek játékosokból álló gárda ellen. Maximálisan ki kellett használnunk az adódó lehetőséget. Kitűnő eredmény ez. Tudom, hogy egy nagyszerű csapattal, egy nagyszerű klubbal, a pályán pedig nagyszerű bajnokokkal nézünk farkasszemet Torinóban. Szenvedni fogunk, ebben biztos vagyok.”

 




 

Kollégája, Massimiliano Allegri alaposan ízekre szedte a Juventus (meglehetősen gyenge) teljesítményét.

„A második félidő rusnya volt, és elkövettük azt a hibát, hogy követtük az Atlético diktálta táncot. Az Atléti nagyszerűen bele tudja vonni az ellenfelét egy olyan játékba, amelyből lövés sincs nagyon. Egy eladott labdából már korábban majdnem bajba kerültünk, de a második félidőben egy árva kapura lövésünk sem akadt, az Atléti pedig sokkal agresszívabb volt a pontrúgásainál, és meglepett minket. Mi belealudtunk a tempójukba, ráadásul rosszul is védekeztünk – a sorsdöntő pillanatokban sebességet váltottak és határozottabbak voltak nálunk.”

„Most aztán hajszolhatjuk az eredményt. Eső után köpönyeg, nem érdemes már ezzel a meccsel foglalkoznunk, lesz pár visszatérőnk és megpróbálunk fordítani. Tudtuk, hogy nehéz lesz, azt is, hogy az Atlético Madrid belekényszeríti az ellenfeleit a lassú tempójú, rossz játékba. Az első félidőben gyorsabban járattuk a labdát, a másodikban nem, rossz volt a hozzáállásunk. Csak akkor lehet szabad területeket nyitni az Atlético ellen, ha gyorsan és precízen passzolunk. A második gól után szétesett a szervezettségünk is, ezzel egy esetleges harmadikat kockáztattunk, ez aggasztó és elfogadhatatlan. Nagy a csalódottság most. Meg lehet még ezt fordítani, ha hiszünk benne, ám nagyszerű második mérkőzés kell hozzá. Még nem haltunk meg. Akkor sem haltunk meg, amikor otthon kikaptunk a Real Madridtól, ráadásul most a hazai pálya előnyét élvezzük a visszavágón” – fogalmazott Allegri (mint ismeretes, tavaly a negyeddöntőben otthon 3–0-ra kapott ki a Juve a Realtól, a visszavágón viszont 3–1-re győzött, de így is búcsúzott).

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–JUVENTUS (olasz) 2–0 (0–0)
Madrid,
Wanda Metropolitano, 67 193 néző. V: Felix Zwayer (német)
Atlético: Oblak – Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís – Saúl, Koke (Á. Correa, 67.), Rodri, Partey (Lemar, 61.) – Griezmann, Diego Costa (Morata, 58.). Vezetőedző: Diego Simeone
Juventus: Szczesny – De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic (Emre Can, 72.), Bentancur, Matuidi (Cancelo, 84.) – Dybala (Bernardeschi, 80.), Cristiano Ronaldo, Mandzukic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző:
Giménez (78.), Godín (83.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik