Ben Yedder nyolc közé vitte a Sevillát – az MU azt kapta, amit megérdemelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.13. 20:42
null
Ben Yedder duplája eldöntötte a továbbjutást (Fotó: AFP)
A spanyol Sevilla bravúros, 2–1-es győzelmet aratott a Manchester United otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második mérkőzésén, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A Sevilla 2–1-es összesítéssel került a negyeddöntőbe.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester United (angol)–Sevilla (spanyol) 1–2 (0–0)

Manchester,Old Trafford, 74 909 néző. Vezette: Makkelie (holland)
MU:
De Gea – Valencia (Mata, 77.), Smalling, Bailly, Young – Matics, Fellaini (Pogba, 60.) – Alexis Sánchez, Lingard (Martial, 77.), Rashford – R. Lukaku.Menedzser:José Mourinho
SEVILLA:
Sergio Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero – N'Zonzi, Banega – J. Correa (Geis, 89.), Vázquez (G. Pizarro, 88.), Sarabia – Muriel (Ben Yedder, 72.).Vezetőedző:Vincenzo Montella
Gólszerző: R. Lukaku (84.), ill. Ben Yedder (74., 78.)
Továbbjutott: a Sevilla, 2–1-es összesítéssel

Az első mérkőzésen a Sevilla egész elképesztő módon körbelőtte a Manchester United kapuját, ám gólt nem tudott elérni – nos, az Old Traffordon sem találták meg a célzóvizet a spanyolok, mert 10 kísérletből csak egyszer találták el a kaput, abban sem volt sok köszönet.

És a hazaiak? A Manchester United jól és agresszívan kezdett (Romelu Lukaku előtt adódott is két lehetőség az első öt percben), de aztán vesztett a merészségéből, ezt a közönség már a 20. percben füttyszóval díjazta... A United labdavesztéseiből kisebb lehetőségeket tudott kialakítani a Sevilla, aztán mindkét fél úgy döntött, jobb a biztonság – szinte helyzetmentes futballt hozott az első félidő nagy része. Az egyetlen igazi helyzet Marouane Fellaini előtt adódott, a belga középpályás szépen kényszerítőzött Alexis Sánchezzel, majd erős, félmagas lövést küldött a rövid sarokra – Sergio Rico résen volt, és szögletre tudta nyomni a labdát.

Egy dolgot lehetett érezni végig az első félidőben: ha a Sevilla valahogy vezetést szerez, a Manchester United nagyon nagy bajba kerül...

Élénkebben folytatták a csapatok, Jesse Lingard egy ízben óriási védést kényszerített ki Ricóból, míg a másik oldalon két kontrával is ráhozta a szívbajt a hazaiakra a Sevilla. A mozgolódást José Mourinho azzal akarta még jobban megélénkíteni, hogy behozta a sérülése után visszatérő Paul Pogbát, Fellainit hívta le az MU trénere.

Pogba sem hozott változást (bár a francia egy remek távoli csavarása kis híján beakadt), a füttyszó meg egyre erősödött. Aztán elnémult az Old Trafford: Vincenzo Montella behozta a házi BL-gólkirály Wissam Ben Yeddert, aki két perccel beállása után, a 74. percben megszerezte a vezetést a Sevillának: Pablo Sarabia labdáját lőtte középről a bal alsó sarokba (0–1). Mire a United felocsúdott, már kétgólos volt a hátránya: a 78. percben Ben Yedder teljesen üresen maradt a hosszú saroknál és közelről a kapuba fejelt – David de Gea még belekapott a labdába, de az egyértelműen áthaladt a gólvonalon (0–2). Ben Yedder 7 BL-mérkőzésnél és 8 gólnál jár!

A Manchester United a veszett fejsze nyele után kapkodott, a két gól között kettőt cserélt, az idő vészesen fogyott, ráadásul a védelmen úgy robogtak át a vendégek, ahogy akartak – más kérdés, hogy három labdát is elhibáztak a 0–3-hoz. Ehelyett 1–2 lett – Romelu Lukaku egy bal oldali szöglet után elvetődve erős lövéssel szépített a 84. percben (1–2). Őrült rohanás kezdődött, előbb a csereként beálló Anthony Martial, majd Marcus Rashford hibázott helyzetet, Montella pedig cserékkel próbálta megtörni a hazaiak lendületét.

Sikerült, Ben Yedder elrontott még egy ziccert (így lemaradt a mesterhármasról), de a Sevilla továbbjutását már nem fenyegette veszély: a manchesteri közönség tömegesen hagyta el az Old Traffordot még a hármas sípszó előtt, a vendégdrukkerek vidáman ollézgattak. Aztán örömüvöltésük visszhangzott: a Sevilla 2–1-re győzött Manchesterben, és kivívta a BL-negyeddöntős szereplés jogát.

Az MU tulajdonképpen azt kapta passzivitásáért, amit megérdemelt, a kockázatkerülés ezúttal csúnyán visszaütött, a remek érzékkel becserélt Ben Yedder pedig gólérzékenységével eldöntötte a párharcot. Az biztos, hogy José Mourinhónak sokan a fejét akarják majd a kiesés után...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik