Csodameccs – őrült kezdés után kikapott, de továbbment a Spurs!

Vágólapra másolva!
2019.04.17. 20:50
null
Llorente (középen) gólja továbbjutást ért (Fotó: AFP)
Az utóbbi időszak egyik legfordulatosabb, gólokban bővelkedő mérkőzését játszotta egymással a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Manchester City és a Tottenham Hotspur, s a végén a City győzött 4–3-ra, de ez a legkevésbé sem vigasztalja, hiszen idegenben szerzett több góllal végül a Spurs jutott a legjobb négy közé – miután Raheem Sterling 93. percben esett gólját videózás után visszavonta a játékvezető.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

MANCHESTER CITY (angol)–TOTTENHAM HOTSPUR (angol) 4–3 (3–2)
Manchester, City of Manchester Stadion, 53 348 néző. V: Cüneyt Cakir (török)
Manchester City: Ederson – Walker, Kompany, Laporte, Mendy (Sané, 84.) – De Bruyne, Gündogan, D. Silva (Fernandinho, 63.) – B. Silva, Agüero, Sterling. Menedzser: Pep Guardiola
Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose (D. Sánchez, 91.) – Wanyama, M. Sissoko (F. Llorente, 41.) – Eriksen, Alli, Szon Hung Min – Lucas Moura (B. Davies, 82.). Menedzser: Mauricio Pochettino
Gólszerzők: Sterling (4., 21.), B. Silva (11.), Agüero (59.), ill. Szon Hung Min (7., 10.), F. Llorente (73.)
Továbbjutott: a Tottenham Hotspur,
4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK A MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

A Tottenham legutóbb 1962-ben szerepelt a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjében, míg a Manchester City 2016-ban: ami viszont közös a két klubban, hogy mindkettő a második BEK/BL-elődöntőjéért harcolt.

És micsoda elánnal vetették bele magukat a küzdelembe: szinte még el sem kezdődött a találkozó, máris vezetett a Manchester City – Raheem Sterling a tizenhatos bal sarkának közeléből csavart védhetetlenül a hosszú alsóba.

Mire azonban befejezték az örömködést a hazaiak, jött Aymeric Laporte pályafutásának legrémesebb három perce: előbb saját tizenhatosán belül passzolt Szon Hung Min elé, aki nem is hibázott, majd a felezővonalnál adta el a labdát, és az ebből vezetett akció végén megint a dél-koreai lőtt – szépségdíjasan – a City kapujába.

S amíg a helyszínen a drukkerek Szon góljain ámuldoztak, érkezett Bernardo Silva és alig másfél perc múlva kiegyenlített, 2–2, s még mindig csak a 11. percben jártunk. Egyben fel is jegyezhettük, hogy ez volt minden idők leggyorsabb első négy gólja a Bajnokok Ligájában, ám később újabb csúcsot döntött a meccs.

Alig tíz perc múlva ugyanis Sterling pofozott be közelről egy beadást – ezzel összesítésben 3–3 lett az állás, ami még mindig a Tottenham továbbjutását jelentette. S itt jegyeznénk meg a statisztikusok kedvéért, hogy ez lett az első olyan BL-mérkőzés, amelynek első 21 percében öt gól esett.

A hátralévő 24 percben aztán már egy sem, sőt, a másodikban sem góllal kezdtek a felek – ami minimum skandalum az addig történtek ismeretében. Pedig a szünet után is lett volna alkalom a gólszerzésre – főleg a City jeleskedett ebben, ám az eredmény szűk negyedóráig nem változott.

Akkor viszont egy gyors hazai kontra végén Sergio Agüero kíméletlenül felvarrta az ötös jobb sarkáról a rövid felsőbe a labdát, s innentől már a City állt továbbjutásra, de messze volt még a vége, hiszen a Spurs egy aprócska találattal is a maga javára fordíthatta a párharc állását.

Ez aztán negyedóra múlva meg is valósult, amikor egy szöglet után a csereként beálló Fernando Llorente csípőjéről került a labda a kapuba – s Cüneyt Cakir hosszas videózás után úgy döntött, hogy a gól érvényes.

A játékvezető még egyszer igénybe vette a VAR segítségét: a 93. percben Christian Eriksen labdaeladása után Raheem Sterling betalált ugyan, ám a török ezt – a videobíró közreműködését követően – les miatt visszavonta.

STERLING VISSZAVONT GÓLJA

A Tottenham elképesztő mérkőzés végén, idegenben lőtt gólokkal került a négy közé, így 1962 után először jutott be a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjébe.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik