CR-ék adtak egy félidő előnyt, kikapott a Juve Lyonban

MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.02.26. 20:50
null
Lucas Tousart góljának pillanata (Fotó: AFP)
Az Olympique Lyon 1–0-ra legyőzte odahaza a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Lyon (francia)–Juventus (olasz) 1–0 (1–0)
Lyon,
OL Stadium, 57 335 néző. Vezette: Manzano (spanyol)
LYON:
A. Lopes – Denayer, Marcelo, Marcal – Tousart – Dubois (Tete, 78.), Bruno Guimaraes, Aouar, Cornet (J. Andersen, 81.) – Moussa Dembélé, Toko Ekambi (Terrier, 66.). Vezetőedző: Rudi Garcia
JUVENTUS: Szczesny – Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic (Ramsey, 61.), Rabiot (Bernardeschi, 78.) – Cuadrado (Higuaín, 70.), Dybala, C. Ronaldo. Vezetőedző: Maurizio Sarri
Gólszerző: Tousart (31.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÁSIK MAI MÉRKŐZÉSEN
Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 1–2 (Isco 60., ill. Gabriel Jesus 78., De Bruyne 83. – 11-esből)

Egészen döbbenetes, hogy a Lyonnál csak a tabella utolsó két helyezettje, az Amiens és a Toulouse szerzett eddig kevesebb pontot hazai környezetben a francia bajnokság jelenlegi idényében, a Bajnokok Ligája csoportkörében azonban az ősszel veretlen maradt a csapat saját közönsége előtt: az RB Leipziggel (2–2) és a Zenittel (1–1) döntetlent játszott, míg a Benficát legyőzte (3–1).

A Juventus az elmúlt években kétszer is fellépett az OL vendégeként a nemzetközi porondon, 2014-ben az Európa-ligában, majd két és fél évvel később a Bajnokok Ligájában is 1–0-s győzelmet aratott francia riválisa felett.

Az egygólos sikerrel az olaszok vélhetően most is kiegyeztek volna, ám az első félidőben nem sokat tettek ezért: az első ígéretes helyzetet Cristiano Ronaldo beadásánál még a Juve alakította ki, utána azonban a Lyon átvette az irányítást, és a 21. percben kis híján meg is szerezte a vezetést, Karl Toko Ekambi fejesénél a léc mentette meg a vendégeket a góltól.

Tíz perccel később már sem a kapufa, sem Wojciech Szczesny nem tudott segíteni, sem Matthijs de Ligt, akit vérző feje miatt éppen akkor ápoltak az oldalvonalon kívül, Houssam Aouar beadása után a nyártól már a Herthában futballozó Lucas Tousart továbbította a labdát a kapuba – biztos, hogy nem olyan mozdulattal, mint amilyennel szerette volna, de gólt nem kell megmagyarázni… 1–0

A Juventus sorozatban a hatodik idegenbeli tétmeccsén kapott gólt, ami egy idényen belül 2010 óta a leghosszabb negatív sorozata.

A torinói klubot megfogta a gól, a Lyon az első félidő hátralévő részében akár megduplázhatta volna az előnyét, de a szünetig nem változott az állás.

A fordulás után már a Juventus akarata érvényesült, a második félidő nagy részében CR-ék nagy, az utolsó negyedórában pedig már nyomasztó fölényben futballoztak, de tiszta gólhelyzetekig nem igazán tudtak eljutni. Az első (és egyetlen) kaput eltaláló próbálkozásukra a 84. percig kellett várni, amikor Ronaldo úgy továbbította a kapu felé a labdát, hogy közben Jason Denayer hátulról megtámasztotta, de a spanyol játékvezető nem ítélt tizenegyest – ahogy néhány perccel később sem, amikor Paulo Dybala esett hanyatt. Nem magától, védője meghúzta a mezét, de talán még azon a határon belül, amiért nem jár büntető.

Dybalának egyébként a hajrában összejött egy gól is, de azt les miatt nem adták meg.

A Lyon tehát – bár a végére nagyon elfáradt – megőrizte előnyét, és egygólos fórral utazhat a torinói visszavágóra, amelyre három hét múlva, március 17-én kerül sor.

C. Ronaldónak nem ment Lyonban (Fotó: AFP)
C. Ronaldónak nem ment Lyonban (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik