BL: L. Enrique vállalta a felelősséget a Roma bombagóljáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.16. 23:53
null
Ter Stegen itt még drukkol. Bár érzi, hogy nagy baj van (Fotó: Reuters)
A címvédő FC Barcelona 1–1-es döntetlent játszott az AS Roma vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Az olasz együttes Alessandro Florenzi távoli bombagóljával mentett pontot a katalánok ellen. Luis Enrique, a Barca vezetőedzője magára vállalta a felelősséget a kapott gól kapcsán, Rudi Garcia, a Roma trénere pedig történelminek titulálta a találatot.

„Nagyszerű eredmény döntetlent játszani a Barcelonával, igazán önbizalom-növelő – mondta Rudi Garcia, a Roma vezetőedzője a mérkőzést követően. – Taktikailag roppant fegyelmezettek voltunk, tudtuk, a Barca ellen sztoikus nyugalommal kell védekezni. A kontrák kapcsán lehettünk volna jobbak, de elégedett vagyok. Minden játékosunk, beleértve a cseréket is, kiválóan teljesített, másképp nem lehet elkerülni a vereséget a Barca ellen. Florenzi gólja történelmi volt, sokáig fogják még emlegetni és ismételni.”

RAFINHA: A LEGROSSZABB
VERZIÓ A VALÓS
Bár az első hírek még kedvezőbb előrejelzést adtak, mégis a legrosszabb verzió bizonyult valósnak a barcelonai Rafinha sérülése esetében, a 22 éves labdarúgó ennek következtében hosszú kihagyásra számíthat.
A csütörtök reggeli vizsgálatok kimutatták, hogy elszakadt az elülső keresztszalagja a jobb térdében. A diagnózist a Barcelona hivatalosan is megerősítette.

A testvérével, Thiago Alcántarával ellentétben brazil válogatott futballista nem tudja elkerülni a műtétet (ráadásul a hátsó keresztszalagja is megsérült), így mintegy hat hónap kihagyásra számíthat, azaz legjobb esetben sem láthatjuk őt pályán a szezon vége előtt.

„Rafinha térdsérülése súlyosnak tűnik, sajnálatos eset, ez a legrosszabb, ami történhetett velünk az első fordulóban. A sérülés kicsit kizökkentette a csapatot a ritmusból” – nyilatkozta Luis Enrique, a Barcelona mester a lefújást követően.

„Többet érdemeltünk volna az egy pontnál a játék képe alapján. Nehéz ilyen jól védekező ellenfélnek gólt lőni. A Roma góljáért csakis én vagyok a felelős, s ha rajtam múlik, több ehhez hasonlót nem kapunk. A mi kívánságunk, hogy a kapusaink ilyen stílusban játsszanak, kiszámított kockázatot vállalunk. Florenzinek azért a szerencse is segített, de fantasztikus gólt szerzett. Vagy hat nagy helyzetünk volt, és ez általában elég a győzelemhez, pláne, hogy Florenzi gólján kívül csak egy Nainggolan-lövés volt igazán veszélyes a kapunkra. De nem voltunk elég hatékonyak, hiába tettünk meg mindent a sikerért.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
E-csoport
BAYER LEVERKUSEN–BATE BORISZOV 4–1 (1–1)
Leverkusen, BayArena. V: Diks (holland)
Bayer: Leno – Hilbert, Papadopulosz, Tah, Wendell – Kampl, L. Bender (Kramer, 44.) – Bellarabi, Calhanoglu (Brandt, 77.), Mehmedi – J. Hernández (Kiessling, 72.). Vezetőedző: Roger Schmidt
BATE: Csernik – Poljakov, Dubra, Milunovics, Mladenovics – Baga (Karnickij, 60.), Alekszijevics – Sztaszevics, A. Hleb (A. Volodko, 30.), Gordejcsuk (M. Volodko, 78.) – Szignevics. Vezetőedző: Alekszandr Jermakovics
G: Mehmedi (4.), Calhanoglu (47., 76. – a másodikat 11-esből), J. Hernández (59.), ill. Milunovics (13.)

AS ROMA–BARCELONA 1–1 (1–1)
Róma, Olimpiai Stadion. V: Kuipers (holland)
Roma: Szczesny (De Sanctis, 50.) – Florenzi (Toroszidisz, 85.), Rüdiger, Manolasz, Digne – Seydou Keita, De Rossi, Nainggolan – Falque (Iturbe, 82.), Dzeko, Szalah
Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Mathieu, Jordi Alba – Rakitic (Rafinha, 61.; Mascherano, 65.), Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
G: Florenzi (31.), ill. Suárez (21.)
Az E-csoportról bővebben ide kattintva olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik