BL: Lopetegui játékosaitól és főnökeitől is nyugtatót kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.23. 23:55
null
Julen Lopetegui egyelőre fellélegezhet (Fotó: AFP)
Egy góllal jobb volt a címvédő a Plzennél a labdarúgó a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a G-csoportban, nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Sokkal boldogabb vagyok most, mint a Levante elleni mérkőzés után – lélegzett fel a Real Madrid vezetőedzője, Julen Lopetegui. – Nagyon fontos győzelem volt ez. Jobb lett volna egy fölényes siker, és meg is érdemeltük volna ezt, mert sok helyzetet teremtettünk, még ha ezek zömét ki is hagytuk. Ha nyugodtabb lenne a légkör, akkor be is lőttük volna ezeket a ziccereket. A legfontosabb most a három pont, de ez a BL-ben már csak így van. A pozitívumokat nézem: nyertünk és megtörtük negatív sorozatunkat. A csapat ebből erőt meríthet, jobbá válik, a győzelem nyugtatóan hat. Nem tudom, mi lesz Marcelóval, úgy tűnik, nem sérült meg az izma, csak kapott egy komoly rúgást. Bízom abban, hogy a hétvégére felépül.”

„Ismét bosszankodhattunk a teljesítményünk miatt, mert sok helyzetet kihagytunk – mérgelődött a lefújás után Emilio Butragueno, a Real nemzetközi igazgatója. – Négy vagy öt gólt lőhettünk volna. Nagyon fontos volt ez a győzelem, nagyon rossz eredmények után életmentő a siker. Marcelo? Tudtuk, hogy mire képes, nem is csalódtunk benne. A végén kapott egy rúgást, az orvosok még vizsgálják. Lopetegui? Ő áll majd a csapat élén a Camp Nouban is, ez a normális. Fel kell készülnünk a rangadóra, és ilyen helyzetben fontos a nyugalom és az, hogy megbízz a játékosokban. Az a bajnoki hatalmas lehetőséget rejt magában, nagyszerű mérkőzést játszhatunk. Persze hallottuk mi is a pletykákat, de bízunk az edzőben, optimisták vagyunk a jövőt illetően. Hogy többször is füttyel tüntetett a közönség? Ma is majdnem telt ház volt, egy madridista mindig lojális a klubhoz, mi pedig meg akarjuk törni rossz sorozatunkat. Mindig is nagyon tiszteltük a szurkolóinkat, de a nehéz helyzetekben szükségünk van az ő támogatásukra. Bízunk abban, hogy véget ért a csapat rossz szériája.”

„Nagyon hiányzott már a győzelem íze, az elmúlt években ugyanis nagyon hozzászoktam ehhez, de biztos voltam benne, hogy visszatalálunk a helyes útra. Tovább kell dolgoznunk, mert nem ment minden úgy ezen a meccsen, mint a karikacsapás. Természetesen nem volt minden rossz korábban, és most sem minden szuper, folytatnunk kell a munkát, nagy mérkőzés vár ránk a hétvégén. Az nagyon jó, hogy sokszor kerülünk helyzetbe, ez jó érzés, de jelenleg az a problémánk, hogy ezekből nem lövünk elég gólt. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy dolgozunk tovább, és helyzetekbe kerülünk. Ma négy-öt gólt lőhettünk volna, de még mindig ez a jobbik eset, mintha még helyzeteink sem lennének” – bölcselkedett a munkamániás Toni Kroos.

Casemiro is elismerte, hogy nincs topformában a Real, ezért különösen fontos volt a három pont a Barcelona elleni mérkőzés előtt, és a játékosok töretlenül hisznek az edzőjükben, a csereként beállt Federico Valverde pedig elmondta, hogy ugyan nem a posztján, a középpályán, hanem szélsőként kellett játszania, de nagyon örül így is a BL-debütálásának.

Lopetegui számára pedig főnökei üzenete legalább olyan megnyugtató érzés volt, mint maga a győzelem...

„Nagyon közel álltunk egy történelmi eredményhez, de nem értük el ezt végül. Türelmesek voltunk, veszélyes ellentámadásokat vezettünk, és helyzeteket alakítottunk ki, kettő ezek közül ajtó-ablak helyzet volt. Őszintén megmondom, egy kicsit én is meglepődtem, hogy ilyen sok gólszerzési lehetőségünk volt... A meccs végén ügyesen támadtunk, ha több szerencsénk van, mint Michael Krmencík blokkolt lövésénél a ráadásban, akkor pontot szerzünk. Nagyszerű tapasztalatot jelentett ez a mérkőzés a játékosaim számára, de nekem is: látták, láttam, hogy milyen futballra vagyunk képesek a világ egyik legjobb csapata ellen” – büszkélkedett joggal a csehek mestere, Pavel Vrba.

„Volt egy gólhelyzetem, de túl közel kerültem már a kapushoz. Csak egy emeléssel próbálkozhattam, semmi mással – mondta a cseh védő, David Limbersky. – Az első félidőben három ziccert is elpuskáztunk, nagy kár ezért. Elveszítettük ezt a meccset, pontot nem kaptunk, de nagyon pozitív mégis számunkra az eredmény, Plzen sokáig emlékszik még erre a találkozóra.”

„Élvezni akartam ez a találkozót, és így is lett, régóta vártam erre az alkalomra, és tetszett ez a meccs a szurkolóknak. A feladatom a Marcelo elleni védekezés volt, de emellett támadnom kellett magamnak is. Ezzel az eredménnyel kiegyeztünk volna a találkozó előtt, de most szomorúak vagyunk egy kicsit, hogy ennyi kihagyott helyzet után kikaptunk egy góllal” – értékelt az egy gólszerzési lehetőséget maga is elrontó Milan Havel.

„Szerintem elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, de azzal nem, hogy három ziccert is eltoltunk az első félidőben, ebből egyet én magam értékesíthettem volna. Nincs mentségem a hibára” – ismerte el a cseh gólszerző, Patrik Hrosovsky.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
G-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Viktoria Plzen (cseh)
2–1 (1–0)
Madrid,
Santiago Bernabéu, 67 356 néző. V: Grienfeld (izraeli)
G: Benzema (11.), Marcelo (56.), ill. Hrosovsky (79.)
Roma (olasz)–CSZKA Moszkva (orosz) 3–0 (2–0)
Róma,
Stadio Olimpico, 43 000 néző. V: Szidiropulosz (görög)
G: Dzeko (30., 43.), Ünder (50.)

A MÉRKŐZÉSEKRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Roma 3 2 1 8–3 +5
6
2. Real Madrid
3 2
1 5–2 +3
6
3. CSZKA Moszkva 3 1 1 1 3–5 –2 4
4. Viktoria Plzen 3 1 2 3–9 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik