A Liverpool harminc perc futballal is kétgólos előnyben a Porto ellen

Vágólapra másolva!
2019.04.09. 20:50
null
Roberto Firmino előbb kiosztott egy gólpasszt, majd ő maga talált be (Fotó: AFP)
Remek első félidőt produkálva a Liverpool kétgólos előnyt szerzett odahaza az FC Porto ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Liverpool FC (angol)–FC Porto (portugál) 2–0 (2–0)
Liverpool,
Anfield, 52 465 néző. V: Mateu Lahoz (spanyol)
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner – Henderson, Fabinho, N. Keita – Szalah, Firmino (Sturridge, 82.), Mané (Origi, 73.). Menedzser: Jürgen Klopp
Porto: Casillas – Maxi Pereira (Fernando, 77.), Felipe, Éder Militao, Alex Telles – Otávio, Danilo Pereira, Ó. Torres (B. Costa, 73.), Corona – Marega, Soares (Brahimi, 62.). Vezetőedző: Sérgio Conceicao
G: N. Keita (5.), Firmino (26.)
Visszavágó: április 17. (szerda), 21.00

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A másik mérkőzésen
Tottenham–Manchester City 1–0 (Szon Hung Min 78.)

Jürgen Kloppnak, a Liverpool menedzserének Andrew Robertson pótlása okozhatta a legnagyobb fejtörést, ugyanis a skót balhátvéd eltiltás miatt nem állhatott a rendelkezésére. A német szakember választása James Milnerre esett, aki az utóbbi időben hozzászokhatott már ahhoz, hogy szélső védőként szerepel, de általában a hátvédsor jobb oldalán tette ezt. Klopp kihagyta a „vörösök” legutóbbi tizenhárom tétmérkőzésén egyaránt kezdőként lehetőséget kapó Joël Matipot is, helyette Dejan Lovren került be az együttesbe, aki klubcsapatában ezt megelőzően január 3-án játszott végig meccset.

A Liverpool számára ragyogóan indult az összecsapás, hiszen Naby Keita megpattanó lövésével már az ötödik percben megszerezte a vezetést. A guineai középpályás Roberto Firmino előkészítését követően talált be, és azok után, hogy az első 27 fellépésén egyetlen gólt sem szerzett a Liverpoolban, a legutóbbi kettőn eredményes volt (1–0).

A korai gól után a Pool kényelmesen őrizte az előnyét, majd a félidő közepén ritmust váltott és ismét lecsapott. A 26. percben Jordan Henderson álompasszal ugratta ki a jobb oldalon a védők mögé befutó Trent Alexander-Arnoldot, akinek lapos és pontos beadását követően Firmino két lépésről a kapuba passzolta a labdát (2–0).

A brazil csatár az előző idény kezdete óta 21 pontot szerzett a Bajnokok Ligájában a kanadai táblázaton, ezzel Cristiano Ronaldo (24) mögött a második a vonatkozó rangsorban. Arról nem beszélve, hogy Firminónál (13) már csak Steven Gerrard ért el több gólt (21) a Pool játékosaként a BL-ben.

A portugálok nem sokkal később szépíthettek volna, ám a hét évvel ezelőtt még a francia harmadosztályban játszó, a jelenlegi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 17 gólnál járó Moussa Marega egy percen belül két ígéretes helyzetet is kihagyott – az elsőnél Alisson védett lábbal, a másodiknál rosszul találta el a labdát –, míg hazai oldalon Firmino lőtt nagy helyzetben fölé.

KLOPP: 400!

Jürgen Klopp minden klubsorozatot figyelembe véve a 400. győzelmét aratta edzői pályafutása során, ebből a 111.-et a Liverpool kispadján. A Borussia Dortmund élén 180, a Mainzén 109 megnyert meccsel zárt.

A második félidő Sadio Mané lesgóljával kezdődött, az asszisztens és a videós szobában dolgozó játékvezető is jól látta, hogy a szenegáli támadó körülbelül fél lépéssel előrébb helyezkedett a védőknél, így maradt a 2–0.

A szünet után egyébként már sokkal kiegyenlítettebb küzdelem folyt a pályán, mint az első játékrészben, ami legfőképpen annak volt betudható, hogy a hazaiak nagyon kényelmes tempóra vettek vissza. Védőik figyelme is lankadt, ám ezt a Porto támadói (Maregával az élen) nem tudták kihasználni, pedig a lehetőségeknek nem voltak híján.

SZALAH EZÉRT A BELÉPŐJÉÉRT CSAK SÁRGA LAPOT KAPOTT

Az utolsó húsz perchez közeledve el is fogyott néhány hazai szurkoló türelme, ha füttyszó nem is, de elégedetlen moraj hallatszott az Anfield lelátóján.

A Liverpool a hajrára sem váltott sebességi fokozatot, viszont így is 2–0-s előnyt szerzett a jövő szerdai, portugáliai visszavágóra, ami ugyan nem akkora különbség, mint a tavalyi, amikor a legjobb nyolc közé jutásért rendezett párharc során idegenben 5–0-ra nyert, de ahhoz éppen elegendő, hogy az Estadio Dragaóban egy újabb gól már a szinte biztos továbbjutást jelentse.

Bár a BL jelenlegi kiírásában csínján kell bánnunk az ilyen kijelentésekkel…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik