Egy félidő izgalom – nem bírt egymással a Liverpool és a Bayern München

Vágólapra másolva!
2019.02.19. 20:52
null
Az első félidőben a Liverpool 12 helyzetet pazarolt el (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének talán legnagyobb érdeklődéssel várt párharcában nem bírt egymással a Liverpool és a Bayern München. Az első félidőben a házigazda mind a 12 lövését elpazarolta, a folytatásban pedig ellaposodott a meccs.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Liverpool (angol)–Bayern München (német) 0–0
Liverpool, Anfield, 52 250 néző. V: Rocchi (olasz)
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson – Wijnaldum, Henderson, N. Keita (Milner, 76.) – Szalah, Firmino (Origi, 76.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martínez, Thiago Alcantara – Gnabry (Rafinha, 91.), James Rodríguez (R. Sanches, 88.), Coman (Ribéry, 81.) – Lewandowski. Vezetőedző: Niko Kovac

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A korábban a Mainzot és a Dortmundot is edző Jürgen Klopp a Bayern München elleni 30. összecsapására készült, eddig 16-szor kapott ki a bajoroktól – akiken kívül egyik együttes sem jutott el tíz sikerig a német tréner ellen.

A német gárda a legutóbbi nyolc idegenbeli nemzetközi kupameccsén legalább kétszer volt eredményes (mérlegként hat győzelem és két döntetlen mellett), ugyanakkor az Anfielden rossz élményei voltak, hiszen sorozatban háromszor maradt gólképtelen.


Az első tíz perc laposabb „csordogálása” után alaposan belekezdtek a csapatok, előbb Szalah szúrt bele a labdába, amelyet Neuernek kellett védenie, majd a túloldalon Matip viccelte meg kis híján az óriásit mentő Alissont, aztán Mané távoli lökete, illetve Coman bombája is mellé szállt.

A játékrész derekán Szalah fejese eredményezhetett volna gólt, de nem talált kaput, később Kimmich sárgázta ki magát a visszavágóról. Bő félórányi játékot követően Keita bombáját Süle blokkolta, a kezét is érintő labdát végül Mané lőtte mellé, majd Gnabry közepesen veszélyes próbálkozása után újra a szenegáli került helyzetbe, és ismét Keita lövését blokkolták, a felpattanót pedig Mané kapu mellé ollózta.

A félidő hajrájában Firmino centerezései jelentettek veszélyt, Matip járt a legközelebb a gólhoz, ám ordító helyzetben nem talált kaput.

Az első félidőben összesen 12 alkalommal kísérelte meg bevenni a Bayern kapuját a Liverpool, az előző tíz évben csupán a Real Madridnak (2017 áprilisában) volt ilyen első játékrésze a müncheniek ellen.

A második félidő sajnos nem hozott ilyen színvonalat, a Bayern néhány távoli lövéssel próbálkozott, de még a legígéretesebb során is elkerülte a bal felsőt Gnabry kísérlete, míg a Liverpoolnál sokáig rendre hiba csúszott az utolsó passzokba, a 85. percben pedig Mané fejesét kipiszkálta a jobb alsó elől Neuer, így gól nélkül várják a felek a visszavágót.

ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik