A Chelsea 2011 nyarán 8.95 millió euróért szerződtette Thibaut Courtois-t a belga Genktől, és az időközben az Atlético Madridnak is kölcsönadott játékos szép lassan a világ egyik legjobb kapusává nőtte ki magát. A mértékadó transfermarkt jelenleg negyvenmillió euróra becsüli az értékét, s bár több topklub is előszeretettel szerződtetné, a londoniak érthető módon nem szívesen engednék el őt valamelyik riválishoz. Csakhogy ezidáig hiába győzködték, a huszonöt éves futballista egyelőre nem hosszabbította meg a 2019-ben lejáró megállapodását.

„Nem egyszerű a helyzet – ismerte el egy belga televíziónak adott interjúban Courtois. – Imádom a gyerekeimet, akikkel a volt barátnőm visszaköltözött Madridba. Nagyon hiányoznak, és néha eszembe jut, hogy nem lenne-e egyszerűbb, ha ismét Spanyolországban játszanék a következő években. Az újságok folyamatosan azt írják, a pénz miatt vacillálok, de erről szó sincs.”

Mindez azonban nem azt jelenti, hogy nemsokára az Atlético Madridhoz vagy a Real Madridhoz igazol – bár ez sincs kizárva – csupán nem akar elhamarkodottan dönteni a jövőjével kapcsolatban.

„Csak egy kis időt kérek, hogy alaposan átgondolhassam a helyzetet. A magánéletem nyilván befolyásol, de összességében remekül érzem magam a Chelsea-nél, nem tudok olyan szakmai okot mondani, ami miatt elmennék. Szeretném, ha minden a helyére kerülne, nincs itt az ideje, hogy döntsek. A klubom sem sürget, tudják, mi a helyzet, csak a médiában fújják fel ezt az egészet. Néhány hónap múlva ismét leülünk tárgyalni, a szezon végén szeretnék dönteni.”