BL: Lampard az Ajaxot szeretné másolni; Ten Haag nem érzi favoritnak csapatát

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.10.23. 16:05
null
Remekelnek az idényben a Chelsea fiataljai, köztük Tammy Abraham is (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójában az előző kiírásban elődöntős Ajax a Chelsea-t fogadja. Mindkét csapat jelentős mértékben épít fiatal játékosokra, Frank Lampard követendő példának tartja az amszterdami klubmodellt.

 


A Chelsea jó formában várja a találkozót, a legutóbbi öt tétmérkőzését megnyerte, Frank Lampard viszont amondó, ezeknek a győzelmeknek kevés jelentőségük van most.

„Bízunk magunkban, de nehéz meccs lesz. Az Ajax remekül teljesített az előző idényben, és bár volt néhány változás, a mostani kiírásban is két győzelemmel kezdett. Tisztában vagyok az együttes új erősségeivel. A legutóbbi öt mérkőzés megnyerése nem jelent semmit, csupán azt, hogy remélhetőleg sikerült önbizalmat gyűjtenünk ezalatt. Ugyanakkor ez egy teljesen új kihívás lesz, amire készen kell állnunk” – mondta a riválissal kapcsolatban Frank Lampard az összecsapás előtti sajtótájékoztatón.

A meccs előttErik ten Haagotarról faggatták, mit szól ahhoz, hogy a szintén sorozatban ötször nyerő Ajaxot tartják a favoritnak.

„Ezek a megjelölések egyáltalán nem jelentenek számomra semmit. Magabiztosak vagyunk, merészek, hiszünk a képességeinkben, ugyanakkor nem hiszem, hogy bárki favoritnak tartana bennünket egy Premier League-csapat ellen”
– vélekedett az Ajax trénere.

A Mirror beszámolója szerint Lampard úgy véli, hogy az amszterdami rivális klubmodellje követendő példa. A saját nevelésű futballisták közül Fikayo Tomori, Tammy Abraham és Mason Mount is berobbant az idény elején, a „kékek” korábbi középpályása pedig reméli, hogy hamarosan többeknek is sikerül követnie őket.

„Hosszú még az út, hogy megfeleljünk a hasonlóságoknak. Nem szabad elszállnunk magunktól. Nagyszerű érzéssel tölt el, hogy a fiatalok előre törnek, úgy érzem, ez egy régóta kiérdemelt elismerése az akadémiának és persze a játékosoknak is” – mondta Lampard.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
, 3. FORDULÓ
E-CSOPORT
21.00:
Salzburg (osztrák)–Napoli (olasz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: Genk (belga)–Liverpool (angol) – élőben az NSO-n!
F-CSOPORT
21.00:
Internazionale (olasz)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
21.00: Slavia Praha (cseh)–Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
G-CSOPORT
18.55:
RB Leipzig (német)–Zenit (orosz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: Benfica (portugál)–Olympique Lyon (francia)
H-CSOPORT
18.55:
Ajax (holland)–Chelsea (angol) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
21.00: Lille (francia)–Valencia (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik