BL: Kroos nem győzi hangsúlyozni, milyen erős a Gladbach

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.26. 20:36
null
Toni Kroos nehéz meccsre számít, de a Real számára kötelező a győzelem (Fotó: AFP)
Toni Kroos, a Real Madrid német középpályása hazájában, a Mönchengladbach vendégeként lép pályára kedden a Bajnokok Ligája B-csoportjában. Bár Madridban a Gladbach manapság az ismeretlenebb Bundesliga-csapatok közé tartozik, Kroos szerint nem árt vigyázni – ugyanakkor a Realnak a rossz rajt után kötelező a győzelem.

A Real Madrid hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a Sahtar Donecktől, míg a Borussia Mönchengladbach 2–2-es döntetlent ért el az Internazionale vendégeként. Bár a német csapat BL-rajtja jobban sikerült, azért Németországban is a madridiak az esélyesebbek. Toni Kroos, a Real német játékosa szerint azonban vigyázni kell a Gladbachhal.

„Madridban alig ismerik a Mönchengladbachot, alig győzöm hangsúlyozni, hogy veszélyes csapat, nem szabad fél vállról venni – mondta hétfőn Kroos. – Jó irányba tartanak, Marco Rose vezetőedző remek munkát végez. Vannak jó játékosaik, és elsősorban csapatként jók. Támadásban veszélyesek, erősek és gyorsak, és a kapu előtt pontosak is. Nem lesz könnyű ellenük.”

Kroos az udvarlás után azért megjegyezte, a Real Madrid számára a múlt heti vereség után kedden kizárólag a győzelem elfogadható, főleg mert az együttes a trófeáért hajt.

„Szeretnék ötödször is BL-t nyerni – mondta a Bayernnel 2013-ban, a Reallal 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban Bajnokok Ligája-győztes Kroos. – Ha már ennyit nyersz, tudod, az milyen, és újra át akarod élni. Még legalább egyszer én is szeretném.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
OKTÓBER 27., KEDD
A-CSOPORT

18.55: Lokomotiv Moszkva (orosz)–Bayern München (német) (Tv: Spíler2)
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Salzburg (osztrák) – élőben az NSO-n!
B-CSOPORT
18.55: Sahtar Doneck (ukrán)–Internazionale (olasz) (Tv: Spíler1)
21.00: Mönchengladbach (német)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
C-CSOPORT
21.00: Porto (portugál)–Olympiakosz (görög)
21.00: Marseille (francia)–Manchester City (angol) (Tv: Spíler2)
D-CSOPORT
21.00: Liverpool (angol)–Midtjylland (dán) (Tv: Spíler1)
21.00: Atalanta (olasz)–Ajax (holland)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik