BL: Kötelesnek sikerült, Courtois-nak nem – ma Buffon igyekszik megállítani

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.03. 15:08
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében szerda este a Monaco a Juventust fogadja. A hazaiak klasszis támadója, Radamel Falcao először játszhat Gianluigi Buffon ellen, aki Köteles Lászlóéhoz hasonló bravúrra készül: megőrizné kapuját a kolumbiai góltól.

Falcao eddig 50 mérkőzést játszott az UEFA égisze alá tartozó kupasorozatokban, és 45 gólt szerzett. Ezeken az összecsapásokon 31 kapussal nézett farkasszemet, és többek között olyan klasszisok kapituláltak a kolumbiai ellen, mint például Thibaut Courtois (Genk), Petr Cech (Chelsea) vagy éppen Diego Alves (Valencia). Összesen hatan úszták meg kapott gól nélkül – közéjük tartozik a magyar Köteles László is, rajta kívül pedig Manuel Almunia (Arsenal), Javi Varas (Sevilla), Benoit Costil (Rennes), Albano Bizzarri (Lazio) és Hugo Lloris (Tottenham) húzta le a rolót a támadó előtt.Thibaut Courtois (Genk), Petr Cech (Chelsea) vagy éppen Diego Alves (Valencia). Összesen hatan úszták meg kapott gól nélkül – közéjük tartozik a magyar Köteles László is, rajta kívül pedig Manuel Almunia (Arsenal), Javi Varas (Sevilla), Benoit Costil (Rennes), Albano Bizzarri (Lazio) és Hugo Lloris (Tottenham) húzta le a rolót a támadó előtt.

Az egyértelmű, hogy Falcaónak nem lesz könnyű dolga, Buffon ugyanis mindössze két gólt kapott a Bajnokok Ligája mostani kiírásában, noha két meccsen keresztül a Barcelona klasszis támadói is rendre próbára tették – hiába.

A Monaco és a Juventus BL-elődöntőjének első mérkőzése szerda este 20.45-kor kezdődik, a Nemzeti Sport Online élő tudósítással jelentkezik a találkozóról.

BAJNOKOK LIGÁJA
Elődöntő, első mérkőzés
20.45:
AS Monaco (francia)–Juventus (olasz) (Tv: M4 Sport, Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik