BL: könnyen lehet, hogy nem egy meccs eltiltás vár Ramosra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.14. 18:15
null
A visszavágón biztosan nem játszhat (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az Ajax ellen 2–1-re megnyert találkozó 89. percében kapott sárga lapot a Real Madrid védője, Sergio Ramos, akinek ez már a harmadik volt a sorozatban, így a visszavágót biztosan ki kell hagynia az automatikus egymeccses eltiltás miatt. Ám könnyen lehet, hogy – ha továbbjut a Madrid – további eltiltásra számíthat.

Alapos a gyanú, hogy Sergio Ramos szándékosan szedte össze az őt „eltiltásra jogosító” sárga lapot, hogy így a könnyebbnek ígérkező, Ajax elleni visszavágón töltse le az eltiltását, semmint esetleg később, egy jóval fontosabb találkozón.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem erőltettem a sárga lapot. Nem lebecsülve az ellenfelet, néha a pályán nehéz döntéseket kell meghozni, és én így döntöttem” – mondta Ramos a mérkőzés lefújása után.

Valamivel később, szerda este már egészen mást tett közzé Twitter-csatornáján a válogatott védő, a közösségi oldalon ugyanis azt írta a mérkőzésről, hogy annak „legrosszabb hozadéka, hogy nem leszek ott a visszavágón egy rossz pillanat miatt”.

„Egy mérkőzésen mindig nagy a feszültség, és másodpercek alatt kell döntést hoznod. A legjobb dolog a mai meccsel kapcsolatban az eredmény, a legrosszabb meg az, hogy nem leszek ott a visszavágón, egy rossz pillanat miatt. Szeretném tisztázni, hogy nem szándékosan kaptam sárga lapot, és ez még jobban bánt engem, mint bárki mást. Nagyon sajnálom, hogy nem léphetek pályára, a lelátóról szurkolok majd a srácoknak a továbbjutás kiharcolásáért” – áll a 32 éves bekk bűnbánó posztjában.

Más kérdés, hogy ez a bűnbánat mit ér az UEFA illetékeseinél, korábban ugyanis volt már példa rá – éppen Ramos csapattársa, Daniel Carvajal esetében –, hogy a szándékosan begyűjtött, automatikus eltiltást eredményező sárga lap esetén plusz egy meccs eltiltást hozzácsapott az UEFA fegyelmi bizottsága.

„Egy játékos két mérkőzésre vagy meghatározott időtartamra szóló eltiltással sújtható, ha bebizonyosodik, hogy szándékosan kapott sárga vagy piros lapot” – szól az UEFA ide vonatkozó regulája.

EZÉRT KAPOTT SÁRGÁT RAMOS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik