BL: Klopp sajtótájékoztatón szólt be Guardiolának

Vágólapra másolva!
2019.05.28. 13:56
null
Firmino a pályán segítheti hozzá csapatát a BL-győzelemhez (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp, a Liverpool FC vezetőedzője kedden tartott sajtótájékoztatót a Bajnokok Ligája-döntő előtt, ahol viccesen üzent Pep Guardiolának, valamint elárulta, hogy Roberto Firmino újra edzésbe állt, és minden bizonnyal pályára lép szombaton, a Tottenham Hotspur ellen.

 

Klopp megerősítette, hogy Roberto Firmino jól mozgott edzésen, és biztosak abban a Liverpoolnál, hogy a brazil támadó készen áll a madridi BL-döntőre, miután három mérkőzést is ki kellett hagynia ágyéksérülése miatt.

„Firmino már a múlt héten a csapattal edzett, és nem érzett különösebb nehézséget. Szerdán ismét edzésbe áll, aztán meglátjuk, hogyan érzi magát. Ahogyan eddig láttuk, nem aggódom, szerintem játszik szombaton” – mondta Jürgen Klopp a sajtótájékoztatón.

A liverpooli menedzsert megkérdezték a másik sérültről, Naby Keitáról is. Klopp szerint neki még időre van szüksége.

„Esély sincs rá, hogy pályára lépjen. A rehabilitációja jól halad, de egyelőre annak is örülhetünk, ha az Afrika-kupára felépül” – folytatta a német szakember.

Kloppnak feltették a kérdést, mit gondol arról, hogy Pep Guardiola állítása szerint fontosabb megnyerni a Premier League-et, mint a Bajnokok Ligáját.

„Guardiolának muszáj ezt mondania, mivel jó ideje nem volt Bajnokok Ligája-döntőben. Persze mind tudjuk, hogy a világ legjobb menedzsere, és megérdemli az elismeréseket. Számunkra is nagyon fontos volt az angol bajnokság, de el kellett fogadnunk, hogy a Manchester City jobb volt nálunk, így most csak arra koncentrálunk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, ahol még van esélyünk az aranyéremre” – tette hozzá Klopp.

BAJNOKOK LIGÁJA 2018–2019
DÖNTŐ

Június 1., szombat

21.00: Tottenham Hotspur (angol)–Liverpool FC (angol) (TV: M4 Sport – élőben az NSO-n!)
Madrid, Wanda Metropolitano (Atlético-stadion)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik