BL: Klopp és Conceicao egyetért, nincs még ez lefutva!

Vágólapra másolva!
2019.04.09. 23:46
null
Mohamed Salahéknak Portóban is meg kell harcolniuk a továbbjutásért (Fotó: AFP)
Remek első félidőt produkálva a Liverpool kétgólos előnyt szerzett odahaza az FC Porto ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Nem kaptunk gólt és kettőt szereztünk, erre mindenképpen építhetünk. Szeretem az esti mérkőzéseket, ezt is élveztem, jó eredményt értünk el, ám most már a Chelsea-re kell koncentrálnunk. Moussa Marega? Erős srác, nagyon nehéz játszani ellene, de mostanában egészen jó csatárokkal szoktam találkozni, és mint mindig, ezeket a párharcokat is élveztem” – nyilatkozta a Liverpool védője, Virgil van Dijk.

„Jó csapat a Porto, jó játékosokkal, láthatta mindenki, milyen veszélyesek a támadói, sok helyzetük volt ma is. De azt hiszem, elégedettek lehetünk a kettő nullával. A második félidőre úgy futottunk ki, hogy lövünk még egy vagy két gólt, azonban nem jött össze. Nem voltunk már olyan kreatívak, mint előtte, nem tudtunk felpörögni, persze azért örülnünk kell az eredménynek” – nyilatkozta a remekül futballozó Jordan Henderson.

„Boldogok vagyunk, két gólt szereztünk az első mérkőzésen, és sokkal többet birtokoltuk a labdátértékelt a vezetőedzőként 400. győzelmét jegyző Jürgen Klopp. Túl sok szabadrúgást és szögletet engedtünk a Portónak, amely a góljai negyven százalékát ilyen helyzetekből szerzi. Láttunk tőle egy vagy két kontrát, de ettől eltekintve jól futballoztunk. A szünet után kicsit irányt és ritmust tévesztettünk, többször a védelmünk mögé engedtük az ellenfelet, de nem kritizálok emiatt senkit, a kettő nulla nagyon, nagyon jó eredmény. Tudtuk, hogy nem dől el ma a továbbjutás, újra meg kell majd harcolnunk a Portóval, egy forró hangulatú mérkőzésen. Két gyönyörű gólt szereztünk, a második világklasszis találat volt. Mi uraltuk a találkozót, sokszor gyönyörűen futballoztunk, és nem kaptunk gólt, imádom az ilyen meccseket! Hendo (Jordan Henderson – a szerk.) briliáns labdarúgó, boldog vagyok, hogy ismét megmutatta ezt. Nagyon szereti az új, sokkal támadóbb szellemű posztot, sajnálom, hogy három és fél éve nem itt használtuk. Naby Keita nagyon, nagyon jó... Az előző mérkőzésen percről percre jobban futballozott, és ma este is folytatta ezt.”

„Jól kezdtünk, de az ellenfél első gólja sokkolt bennünket, nem kicsit. Nem tudtuk ezt követően megvalósítani, amit elterveztünk, ám nyitva áll még a továbbjutás kérdése, otthon lőhetünk két gólt, és akkor továbbmegyünk” – bizakodott a vendégek legjobbja, Danilo Pereira.

„A száznyolcvan percből csak a fele telt el, következik kilencven perc a Dragaóban, ahol mindent beleadunk majd a sikerért, és megpróbálunk továbbjutni – tekintett a jövőbe a vendégmester,Sérgio Conceicao. Jól kezdtük a meccset, az első gólt egy helyzetből, de a másodikat egy egyéni hibából kaptuk. Nem szoktunk ilyen leventególokat kapni. Az első harminc perc után már mi is betalálhattunk volna, a második félidőben egy-két helyen javítottunk a csapatjátékon, ezért ment jobban a futball, legalább egy vagy két ziccerünk volt. Mindent bele kell adnunk a visszavágón, mert nincs még ez lefutva!”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Liverpool FC (angol)–FC Porto (portugál)2–0 (2–0)
Liverpool,
Anfield,52 465néző.V:Mateu Lahoz (spanyol)
Liverpool:Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner – Henderson, Fabinho, N. Keita – Szalah, Firmino (Sturridge, 82.), Mané (Origi, 73.).Menedzser:Jürgen Klopp
Porto:Casillas – Maxi Pereira (Fernando, 77.), Felipe, Éder Militao, Alex Telles – Otávio, Danilo Pereira, Ó. Torres (B. Costa, 73.), Corona – Marega, Soares (Brahimi, 62.).Vezetőedző:Sérgio Conceicao
G:N. Keita (5.), Firmino (26.)

Visszavágó: április 17. (szerda), 21.00


ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A másik mérkőzésen

Tottenham–Manchester City 1–0(Szon Hung Min 78.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik