BL: Klopp elismerte, szerencsével jutottak a döntőbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.02. 23:17
null
Jürgen Klopp (balról a második) szerint csapata a tudásszintje alatt futballozott (Fotó: AFP)
A Liverpool lesz a Real Madrid ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, mivel fölényes (5–2) hazai sikerét követően idegenben csak 4–2-re kapott ki a Romától. Nézzük, hogyan látták a római visszavágót a főszereplők!

„A továbbjutást száz százalékban a kómában lévő szurkolónknak, Sean Coxnak ajánljuk. A mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy továbbjuthatunk, és most teljesült is mindez – így a találkozó után Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere. – Szerencsések voltunk, nem tagadjuk. A Roma erős csapat, és ahogyan azt vártuk, vadul rohamozta a kapunkat, felvállalta a kockázatot, mi meg vezettünk ellene kettő egyre. Minden rendben volt, de aztán a kontráink nem voltak elég jók, nem használtuk ki a széleket. A döntőben jobban kell játszanunk, mint Rómában, a jó hír viszont az, hogy jobban is tudunk játszani, mint ezúttal. A Roma is továbbjuthatott volna, mert most először a BL-ben a tudásszintünk alatt futballoztunk.”

„Őrült volt a meccskezdet, de sokat kell még fejlődnünk, a második félidőben nem védekeztünk megfelelően. A játékosok többségének ez volt az első elődöntője, teljesen normális, ha ilyen szituációban elveszítették a hidegvérüket. A sorozatban a srácok nagyszerűen szerepeltek, megmutatták, mire képesek, mi is rejlik bennük igazán, milyen a mentalitásuk, hogyan tudnak futballozni. Őrület! A döntőt abszolúte megérdemeltük, akkor is, ha elveszítettük a visszavágót, de ne feledjük, a Real Madridnak is kellett a szerencse a Juventus ellen egy körrel korábban. Két hetünk van felkészülni, megpróbáljuk a legjobb arcunkat mutatni ellenük” – tette még hozzá a német mester, aki, mint kiderült, izgalmában elfelejtette az összesített eredményt is.

„Hát hatos összesítéssel mentünk tovább, jól tudom, igaz? Hihetetlen!”

„A srácok rendkívüli teljesítményt nyújtottak, megerősíthetem önöknek, nem könnyű most nekik, két ilyen ajándékgólt adni az ellenfélnek, és innen felállva végül elbukni... Majdnem tökéletes mérkőzés volt, meggyőződhettünk, hogy a legmagasabb szinten tudunk játszani – látta meg a pozitívumokat a rómaiak mestere, Eusebio Di Francesco. – A Liverpool az első negyvenöt percben rendkívül jól futballozott, de a második félidő a mienk volt. Az jutott tovább, aki kisebb hibákat követett el, nagyon apró különbségek döntöttek, de mindez semmit sem von le a remeklő Liverpool érdemeiből. Többet érdemeltünk, ám büszkék lehetünk a fordításunkra és a mentalitásunkra, és hosszú út áll még előttünk, tanulnunk kell ebből a párharcból. Szomorú vagyok a kiesés miatt, de büszke a játékosaimra. A legfontosabb most, hogy a BL következő kiírásában is ott legyünk, és ott még messzebb juthassunk.”

Az edző két elmaradt római büntetőről beszélt, sportigazgatója, Monchi pedig megígérte, hogy az olasz futball érdekében felemeli a szavát az UEFA színe előtt, ráadásul húsz-huszonöt perccel a vége előtt egy tizenegyes és egy piros lap igencsak megnehezítette volna a Liverpool dolgát.

„Mindazonáltal mi is követtünk el hibákat, amelyekért megfizettünk” – higgadt le a miniinterjú végére Monchi, míg a Roma elnöke, James Pallotta egyenesen azt követelte, hogy a BL-ben is vezessék be a videobírót.

Federico Fazio is két tiszta büntető miatt lázongott, mígDaniele De Rossi ezt azzal árnyalta, hogy ő tisztán látta, amikor Stephan El Shaarawy lövésénél kezezett a védő, de megkérdezte Edin Dzekót is, ám ő nem látta annak, ezért aztán a csapatkapitány sem reklamált.

„Aztán Dzeko nem volt lesen, mielőtt szabálytalankodtak ellene, azt azonban akkor nem láttuk, csak később tudtuk meg, hogy járt volna a büntető” – mondta De Rossi, aki gyorsan hozzátette, hogy nem ezért estek ki, hanem az első mérkőzésen bemutatott rövidzárlatuk miatt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ROMA (olasz)–LIVERPOOL (angol) 4–2 (1–2)
Róma, Olimpiai Stadion, 61 889 néző. V: Skomina (szlovén).
ROMA: Alisson – Florenzi, Fazio, Manolasz, Kolarov – Pellegrini (Cengiz Ünder, 53.), De Rossi (Gonalons, 69.), Nainggolan – Schick, Dzeko, El Shaarawy (Antonucci, 75.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
LIVERPOOL: Karius – Alexander-Arnold (Clyne, 92.), Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Szalah, Firmino (Solanke, 87.), Mané (Klavan, 83.). Menedzser: Jürgen Klopp
G: Milner (15. – öngól), Dzeko (52.), Nainggolan (86., 94. – a másodikat 11-esből), ill. Mané (9.), Wijnaldum (26.)
Továbbjutott: a Liverpool, 7–6-ös összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik