BL: Ki kit kaphat ellenfélnek? Íme, egy érdekes számítás!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 07:00
Hétfőn sorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. A mezőnyt ismerjük, a sorsolási kritériumokat szintúgy – mindez kiindulási alapot jelentett a közösségi médiában nagy népszerűségnek örvendő, MisterChip művésznevű spanyol statisztikus-újságírónak, hogy megjósolja: a lehetséges ellenfelek közül melyik mekkora eséllyel jut a csapatoknak.

 

Mint a fenti táblázatból látszik, az esélyek 13 és 20 százalék között szóródnak, jelentős különbségek csak elvétve akadnak.

A három angol klubnál magasabbak a számok, elsősorban az Arsenalnál, amely a versenykiírás értelmében három kiemeltet is elkerül majd (a Chelsea és a Manchester City mellett a csoporttárs Bayern Münchent), így lehetséges riválisainak száma ötre szűkül, ami hatással van a többi párosítás kialakulásának valószínűségére is.

Megemlítendő, hogy a két ország közötti feszült viszonyra tekintettel az UEFA tavaly nyáron úgy határozott: „további intézkedésig” az orosz és az ukrán csapatok nem lehetnek egymás ellenfelei. Azóta új döntés nem született, vagyis a hétfői sorsoláson nem jöhet létre Zenit–Dinamo Kijev párosítás sem.

A táblázatot érdekességként közöljük, számai nem tekinthetők hivatalosnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik