BL: Kezünkben a kulcs; győzni akarunk idegenben is – Ramos

Vágólapra másolva!
2017.05.10. 10:23
null
Sergio Ramos vágya, hogy négy éven belül harmadszor nyerjen Bajnokok Ligáját (Fotó: AFP)
Szerda este eldől, melyik madridi csapat lesz a Juventus ellenfele a 2016–2017-es labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjában. Noha a címvédő Real Madrid jelentős, háromgólos előnyből várja az Atlético Madrid elleni második mérkőzést, Sergio Ramos az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos oldalának kijelentette, a Vicente Calderón Stadionban is győzni akarnak.

 

„Legalábbis a kezünkben van hozzá a kulcs – válaszolta Sergio Ramos, a Real Madrid 31 éves középhátvédje arra a kérdésre, hogy továbbjutnak-e. – Nincs rajtunk különösebb nyomás, még két trófeáért versenyben vagyunk a szezonban, és mindent meg is teszünk azért, hogy a Bajnokok Ligáját és a bajnokságot is megnyerjük. Hiszünk magunkban, duzzadunk az önbizalomtól, és felkészülten várjuk az elődöntő második mérkőzését. Ez persze nem azt jelenti, hogy lebecsülnénk ellenfelünket, tiszteljük az Atléticót. Szerdán kiderül, melyik együttes készülhet a döntőre.”

„Nem a mostani lesz az első fellépésünk a Vicente Calderón Stadionban, tehát pontosan tudjuk, milyen hangulat fogad minket. Őszintén szólva, ez rendkívül motivál engem. Két különböző stílusú együttes csap össze, meglátjuk, melyik tudja jobban érvényesíteni az akaratát a pályán, a legfontosabb kérdésekre ugyanis ott kapjuk meg a választ. A kezdés előtt bármit lehet mondani, de csak az számít, mire megy egymással a huszonkét játékos.”

SIMEONE: TALPRA TUDUNK ÁLLNI

„Rendkívül nehéz mérkőzés lesz, sokan azt gondolják, lehetetlen helyzetből várjuk a visszavágót, de én nem így látom – mondta Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője. – Nagyszerű a csapatom, talpra tudunk állni. Az első találkozó után azt mondtam az öltözőben, nem lesz könnyű továbbjutni, mert a világ legjobb csapatával játszunk, amely minden mérkőzésén gólt szerez, de mi meg tudjuk fordítani az állást. Tényleg hiszek benne, különben nem mondanám. Ehhez azonban össze kell tartanunk, és meg kell értenünk, mit jelent a Bajnokok Ligája-elődöntő hazai találkozója. Tiago és Augusto Fernández majdnem a teljes szezont kihagyta, ami azt jelentette, hogy Saúl, Gabi és Koke szinte mindegyik találkozón játszott, ami rendkívül fárasztó.”

A 3–0-s győzelem után minden okuk megvan a bizakodásra Ramoséknak, a spanyol védő azonban tudja, a visszavágó lefújásáig még nem dőlhetnek hátra.

„Valóban jó eredményt értünk el hazai pályán, megnyugtató előnyben várjuk a szerdai mérkőzést, de még nincs vége a párharcnak. Tudjuk, hogy nagy a tét, mindig nehéz bejutni a döntőbe, teljes koncentrációt igényel. Az Atlético otthonában nyertem és veszítettem is már jó néhányszor pályafutásom során. Győzni persze mindig jobb, de meg kell tapasztalni, milyen kudarcot vallani, mert abból sokkal többet lehet tanulni. Legalábbis nekem ez a véleményem.”

A királyi gárda csapatkapitánya szép emlékeket őriz az Atléticóról, most azt is elárulta, melyik a legkedvesebb számára.

„Mindig élvezem, ha a városi vetélytárs ellen játszhatok, szerencsére sokszor megadatott, hogy győztesen hagyjam el a pályát. Legszívesebben természetesen a döntőbeli sikerekre emlékszem vissza, de nincs idő nosztalgiázni, futballistaként minden idényt tiszta lappal kell indítani.”

Ramos végezetül Zinédine Zidane vezetőedzőről mondta el a véleményét.

„A sikerei önmagukért beszélnek, nem hinném, hogy bárki más fel tud mutatni hasonló eredményeket, mi pedig örülünk, hogy ő a vezetőedzőnk. Mindent elárul, hogy győzni akarunk idegenben is, nem csupán kihúzni a kilencven percet, hogy továbbjussunk” – tette hozzá a Real Madrid futballistája.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS

20.45: ATLÉTICO MADRID (spanyol)–REAL MADRID (spanyol) (tv: Sport1, M4 Sport) élőben az NSO-n!
Madrid, Vicente Calderón Stadion. Vezeti: Cüneyt Cakir (török)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Thomas Partey, Szavics, Godín, Filipe Luís – Saúl, Gabi, Koke, Carrasco – Griezmann, Gameiro. Vezetőedző: Diego Simeone
REAL MADRID: K. Navas – Nacho, Varane, S. Ramos, Marcelo – Isco, Modric, Casemiro, Kroos – Benzema, C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Az első mérkőzésen: 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik