BL: „Jó lenne látni, mire mennek a PL-csapatok a Ligue 1-ben”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 13:28
null
Edinson Cavani (balra) szerint igazságtalanok a Ligue 1-et érő kritikák (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain uruguayi válogatott klasszisa, Edinson Cavani szerint a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) erős sorozat, kíváncsi lenne, hogy az angol Premier League élcsapatai hogyan szerepelnének benne.

 

A Liverpool–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-mérkőzés (3–2) után ismét előkerültek a Ligue 1 színvonalát megkérdőjelező kritikák. Sokak szerint a nemzetközi kupákban szereplő francia gárdák a félgőzzel is megnyerhető bajnoki meccsek után nem tudnak eléggé felpörögni az erősebb nemzetközi ellenfelek ellen.

Edinson Cavani viszont nem ért ezzel egyet:

„A legjobb európai csapatok a Bajnokok Ligájában játszanak, így ha szembekerülsz velük, néha nyersz, néha veszítesz. Jó lenne látni, hogy a Premier League együttesei a Ligue 1-ben mit érnének el, így kiderülne, mennyire erősek – mondta Cavani a Goal.com-nak. – Nem becsülném le a francia bajnokságot, mert Franciaország a világbajnok, és számos vébégyőztes játékos szerepel a ligában, továbbá a francia klubok az elmúlt években a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába is bejutottak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik