BL: Izgalmas meccsre van kilátás – Rácz László az FTC–Dinamóról

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2020.10.26. 17:42
null
Nem esélytelen az FTC a Dinamo ellen, véli Rácz László és Bodnár László (Fotó: Szabó Miklós)
Rácz László, a Dinamo Kijev és a Ferencváros korábbi labdarúgója szerint izgalmas mérkőzést fog játszani a két csapat szerda este a Bajnokok Ligájában. A Dinamo Kijevnél szintén megforduló Bodnár László amondó, nem legyőzhetetlen az ukrán rivális.

„Bár Ukrajnában élek, követem a Ferencváros szereplését. Láttam a mérkőzését, s meglepve tapasztaltam, hogy Szerhij Rebrov irányításával a kezdeti botladozások után mennyit fejlődött az együttes.

Látszik a csapaton az elvégzett munka, s az is, hogy míg korábban magyar labdarúgókra épített az ukrán szakember, mára már inkább a külföldiekben bízik. Ezen, persze, nincs miért csodálkozni, hiszen egy edzőt mindig is az eredményei minősítenek, ezért Szerhij Rebrov gond nélkül lemondott néhány játékosról, s a gyors, dinamikus, fizikailag topon lévő futballistákra épít.

Ennek tudható be, hogy eséllyel veheti fel a versenyt a Dinamo Kijevvel, igaz, korábbi klubomnál Mircea Lucescu érkezésével szintén új időszámítás kezdődött. A hetvenöt éves román edző bátran nyúlt a korábban kölcsönadott, mellőzött fiatalokhoz, akik egyre jobb teljesítménnyel hálálják meg a bizalmat. Izgalmas meccsre van kilátás” – mondta a Nemzeti Sportnak Rácz László, a Dinamo Kijev és az FTC korábbi labdarúgója.

A két csapat szerdán 21 órakor találkozik a Groupama Arénában.

„Több mint tizenöt éve futballoztam Kijevben, azóta sokat változott a világ labdarúgása, így a Dinamo is. Az erő, a tökéletes fizikai állapot azonban megmaradt, ez akkor is, most is alapkövetelmény Kijevben. Több meccsét is láttam egykori csapatomnak, s úgy tűnt, a taktikai repertoár is változott, Mircea Lucescu vezetőedző inkább a terület átadását, valamint a labdaszerzés utáni gyors kontrákat erőlteti.

Október közepén volt lehetőségem arra, hogy pár szót váltsak Szerhij Rebrovval, és abban egyezett a véleményünk, hogy bár jó és egységes csapat a Dinamo, de nem legyőzhetetlen. A siker nem csak a zöld-fehéreknek jelentene dicsőséget, hanem az egész magyar labdarúgásnak” – fogalmazott Bodnár László, a Dinamo Kijev korábbi légiósa.

SZAVAZÁS

Milyen eredményt ér el a Ferencváros szerdán a Dinamo Kijev ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
OKTÓBER 28., SZERDA
E-CSOPORT
18.55: FK Krasznodar (orosz)–Chelsea (angol) (Tv: Spíler1)
21.00: Sevilla (spanyol)–Rennes (francia)
F-CSOPORT
21.00: Borussia Dortmund (német)–Zenit (orosz)
21.00: FC Bruges (belga)–Lazio (olasz)
G-CSOPORT
21.00: Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
H-CSOPORT
18.55: Istanbul Basaksehir (török)–PSG (francia) (Tv: Spíler2)
21.00: Manchester United (angol)–RB Leipzig (német) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik