BL: Rossz bíráskodást láthattunk, punktum – Ancelotti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.19. 00:09
null
Hát ez bizony les... A Real második gólja
Az adatgyűjtés megkezdése óta a labdarúgó Bajnokok Ligája történetében csak egy mérkőzésen – a 2012-es Bayern–Chelsea döntőn – volt több kapura lövési kísérlet, mint a hosszabbítás után 4–2-re végződő Real Madrid–Bayern München negyeddöntőn. A két csapat 51 (más adatok szerint 50) alkalommal vette célba a kaput, volt hat gól, Kassai Viktor számos kulcsfontosságú ítéletét fogják ízekre szedni – van mire visszatekinteni a remek mérkőzés után.

„Ha ragaszkodunk a pocsék ítéletekhez, mondjunk csak nemet a videobíróra”írtuk múlt héten a negyeddöntő első mérkőzéseinek játékvezetői hibái után. Csak ismételni tudjuk – sajnos Kassai Viktor és csapata több kulcsfontosságú döntése vitatható vagy hibás volt, így Cristiano Ronaldo második gólja is, mely lesről született. Ezzel került ismét nyeregbe a Real Madrid, mely aztán a hosszabbítás második félidejében az óriásit játszó Marcelo és a három gólt szerző Ronaldo vezérletével már átgázolt a „leharcolt”, Arturo Vidal kiállítása miatt a 84. perctől kezdve tíz emberrel játszó Bayern Münchenen.

A vezető német lapok viszonylag higgadtan reagáltak a kiesésre: sajnálják a hősiesen küzdő Bayernt, és kivétel nélkül megjegyzik azt, hogy Ronaldo lesgólja súlyos játékvezetői (és asszisztensi) hiba eredménye volt, és Arturo Vidal második sárga lapját is téves döntésnek ítélik.

„A csapat bátran játszott és mindent megtett, hogy nyerjen itt. Néhány szituációban szerencsénk volt, és voltak olyan játékvezetői döntések, melyeknél pechesek voltunk. Nem vagyok biztos abban sem, hogy Arturo Vidal megérdemelten kapott második sárga, így piros lapot. Keserű pirulát kell lenyelnünk azzal, hogy kiestünk, úgy, hogy hatvan-nyolcvan percet emberhátrányban futballoztunk. Úgy hiszem, megérdemeltük volna a továbbjutást, ám a lényegen ez semmit sem változtat” – reagált Philipp Lahm, aki a Bernabéuban játszotta karrierje utolsó európai kupamérkőzését, hiszen az idény végén visszavonul.

„Szerencsétlen dolog, hogy a mérkőzéseket ilyen gólok döntik el” – mérgelődött Lahm védőtársa, Jérome Boateng, és a Bayern vezetőedzője, Carlo Ancelotti sem rejtette véka alá elégedetlenségét.

„Mindenre felkészültünk, ám a játékvezetőre nem. Ilyen ítéletek a negyeddöntőben nem születhetnek. A bíró teljesítménye rosszabb volt, mint a miénk. Jól játszottunk, büszke vagyok a játékosaimra, önfeláldozóan futballoztunk és nagyon közel jártunk a továbbjutáshoz. A játékvezető hátrányba hozott bennünket. Tudom, hogy ilyen a futball, és ez benne van, de nem ilyen gyakran. Elképesztő. Remélem, a jövőben a videótechnológia fogja segíteni a bírókat, mert ilyen hibák egyszerűen nem történhetnek meg egy Bajnokok Ligája-negyeddöntőn. Rossz bíráskodást láthattunk. Punktum. Vidal első sárga lapja egyértelműen jogos volt, ám a második előtt a labdát érte el. Azért nem hívtam le Vidalt, mert kontrollálni tudtuk a mérkőzést, és ilyenkor nehéz változtatni” – mondta a német Sky-nak az olasz tréner, aki gratulált a Realnak és sok szerencsét kívánt tanítványának, Zinédine Zidane-nak.

Vidal második sárga lapja is a vitatott jelenetek közé tartozott (Fotó: AFP)
Vidal második sárga lapja is a vitatott jelenetek közé tartozott (Fotó: AFP)

„Itt bizony kieshettünk volna. Megszenvedtünk, ilyen jó ellenféllel még nem találkoztunk a Bajnokok Ligájában. Egy valódi topcsapat volt az ellenfelünk, és az első félidőben sok helyzete is volt. Nekünk is, ám hiányzott a higgadt fej a befejezéseknél. Nagyon meleg volt néha a mérkőzés, de valahogy továbbküzdöttük magunkat, és a végén továbbjutásnak örülhetünk. Ha a két mérkőzés összképét nézzük, akkor a továbblépésünk megérdemelt. Nagyon örülök, hogy olyan játékosom van, mint Cristiano Ronaldo, két mérkőzésen öt gólt szerezni hihetetlen teljesítmény. Olyan játékos, aki el tud dönteni mérkőzéseket, valóságos megmentő volt nekünk. Hogy mi a véleményem a játékvezető tevékenységéről? Beszéltem Ancelottival, de nem szokásom értékelni a bírói teljesítményt. Más került szóba, amikor beszélgettünk a mérkőzés végén” – értékelt Zidane.

„Érzelmi hullámvasút volt ez a meccs, mindkét csapatot elismerés illeti a teljesítménye miatt. Kalapot kell emelnem a sérüléssel küszködő játékosaink, Boateng, Hummels, Lewandowski és Neuer előtt. Nagyszerű futball volt, de sajnos a játékvezető nem nőtt fel a mérkőzés színvonalához” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern klubvezetője.

A mérkőzést három góljával – a párharcot pedig öt találattal – eldöntő Cristiano Ronaldo a múlt héten századik európai kupagólját, most századik BL-gólját ünnepelhette meg. A portugál világklasszis a szurkolóknak is üzent – főleg azoknak, akik kifütyülték.

„A Bayern megmutatta, mennyire kitűnő csapat, ám mi is nagyon jól futballoztunk. Sok lehetőségünk volt, jobban játszottunk, és nem könnyű hat gólt szerezni két meccsen a Bayern München ellen. Megérdemelt győztesek vagyunk. Egy dolgot szeretnék kérni a szurkolóktól: ne fütyüljenek ki, mindig igyekszem a legjobbamat nyújtani, próbálom segíteni minden erőmmel a Real Madridot. Maradjunk a jó dolgoknál: remek csapatteljesítményt nyújtottunk” – vélekedett Ronaldo.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

REAL MADRID–BAYERN MÜNCHEN 4–2 (0–0, 1–2, 2–2) - hosszabbítás után
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 78 346 néző. Vezette: Kassai Viktor (magyar)
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal, Nacho F., S. Ramos, Marcelo – Isco (Lucas Vázquez, 71.), Kroos (Kovacic, 115.), Casemiro, Modric – Benzema (M. Asensio, 64.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels, Alaba – Xabi Alonso (Th. Müller, 75.), Arturo Vidal – Robben, Thiago Alcántara, Ribéry (Douglas Costa, 71.) – Lewandowski (Kimmich, 88.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: C. Ronaldo (76., 105., 110.), M. Asensio (112.), ill. Lewandowski (53. – 11-esből), S. Ramos (78. – öngól)
Kiállítva: Arturo Vidal (84.)
Továbbjutó: a Real Madrid, 6–3-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik