BL: hét helyen változhat a Barca kezdője, ismét összeáll az MSN

Vágólapra másolva!
2016.09.13. 10:30
Spanyol sajtóértesülések szerint Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője hét, de lehet, hogy nyolc helyen változtat a kezdőcsapatán az Alavés elleni bajnoki mérkőzéshez (1–2) képest a Celtic elleni Bajnokok Ligája-meccsre. A szakember a teljes védelmét lecserélheti, míg a támadósorban ismét a Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar trió kezdhet.

A katalánok szombaton a Cillessen – Aleix Vidal, Mascherano, Mathieu, Digne – Rakitic, Busquets, Denis Suárez – Arda Turan, Paco Alcácer, Neymar összeállításban léptek pályára a Camp Nouban az újonc Alavés ellen, és meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedtek.Cillessen – Aleix Vidal, Mascherano, Mathieu, Digne – Rakitic, Busquets, Denis Suárez – Arda Turan, Paco Alcácer, Neymar összeállításban léptek pályára a Camp Nouban az újonc Alavés ellen, és meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedtek.

Luis Enrique nem szeretne három napon belül kétszer is ugyanabba a folyóba lépni, ezért a Celtic elleni BL-meccsen vélhetően ismét a legerősebb csapatot állítja ki. A spanyol sajtó információi szerint a Barcelona kedden a Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Luis Suárez, Neymar tizeneggyel kezdhet.

A várható kezdő tizenegyben egyedül Jasper Cillessen helye bizonytalan, mivel a combizomsérüléséből felépülő Marc-André ter Stegen hétfőn már az együttessel edzett, ám lehet, hogy Luis Enrique nem kockáztatja meg a játékát.

Az viszont kedd délelőtt biztossá vált, hogy a német válogatott kapus bekerült a 18 fős meccskeretbe, amelyben Jérémy Mathieu, Aleix Vidal és Denis Suárez nem kapott helyet.

A Barcelona játékosai közül Neymart kellemes emlékek fűzhetik a Celtichez, hiszen 2013 decemberében a skótok ellen szerezte meg az első, a második és a harmadik gólját is a Bajnokok Ligájában, valamint kiosztott egy gólpasszt is a 6–1-re megnyert találkozón.

A katalánok a legutóbbi 38 BL-csoportmeccsükből 37-szer betaláltak, és ha kedden győznek, sorozatban a 12. hazai sikerüket aratnák a legrangosabb európai kupasorozatban, amivel beállítanák a Manchester United és a Bayern München rekordját.

A BARCELONA 18 FŐS KERETE A CELTIC ELLEN
Kapusok:
Ter Stegen, Cillessen
Védők: Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Digne, Umtiti
Középpályások:
Rakitic, Busquets, Arda Turan, Iniesta, Rafinha, S. Roberto, André Gomes
Támadók:
Suárez, Messi, Neymar, Paco Alcácer

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A keddi program
A-CSOPORT

20.45: PSG–Arsenal (Tv: Sport1)
20.45: Basel–Ludogorec
B-CSOPORT
20.45: Dinamo Kijev–Napoli
20.45: Benfica–Besiktas
C-CSOPORT
20.45: Barcelona–Celtic (Tv: M4 Sport)
20.45: Manchester City–Mönchengladbach (Tv: Film Mánia)
D-CSOPORT
20.45: Bayern München–Rosztov (Tv: Sport2)
20.45: PSV–Atlético Madrid

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik