BL: Ilyen, amikor improvizálni kezdünk – Conte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.18. 23:28
null
Conte (jobbra) szerint igazságos eredmény született (Fotó: AFP)
Elképesztően jó és izgalmas mérkőzést vívott egymással a Chelsea és az AS Roma, a vége 3–3-as döntetlen lett. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Az eredmény mindkét csapat számára jó, de ha kettő nullára vezetsz odahaza, akkor nyerned kell – mérgelődött a lefújást követően a duplázó Eden Hazard. – Edin Dzeko azonban nagyszerű csatár... Ezzel a ponttal maradtunk a csoport élén, legközelebb azonban mi megyünk Rómába, ahol megpróbálunk nyerni. Nem lesz könnyű, ám ott talán hamarabb dűlőre visszük a dolgokat. Két vereség után nem volt könnyű ma remekelni, a hajrában mindent beleadtunk, egyenlítettünk, és volt lehetőségünk a győzelmet is megszerezni. Nagyon jó érzés gólt szerezni, és ilyen mérkőzéseken pályára lépni.”

„Az eredmény igazságos, kemény meccset vívtunk egy jó csapat ellen – így a Chelsea olasz menedzsere, Antonio Conte. – Az első félidőben sokat szenvedtünk, a teljesítményünk jó volt ugyan, de az biztos, hogy sokkal többet tudunk, mint amit most mutattunk. A változtatásaim nem jöttek be, odalett a csapat önbizalma, improvizálni kezdtünk, és láttuk, mi lett az eredménye. Nem voltunk elég veszélyesek, nem szorongattuk meg eléggé a Romát, ám még így is lőttünk három gólt. A változtatásokért én vagyok a felelős, néha meg kell lépni szokatlan dolgokat; azonban nem hiszem, hogy csak emiatt nem nyertünk. Keveset birtokoltuk a labdát, és bár kétszer is eredményesek voltunk, szenvedtünk már a szünet előtt is. Megpróbáltam a maximumot kihozni a csapatomból, de a felkészülési időszak óta folyamatosan a pályán van pár játékosom. David Luiznak fáj a bokája, nem kockáztathattam tovább a játékát, és remélem, Tiemoué Bakayoko sérülése sem súlyos. Minden baj ellenére ikszeltünk a nagyszerű Romával, így csakis büszke lehetek a játékosaimra.”

Ez volt a harmadik alkalom, amikor a Chelsea kétgólos előnyt követően nem tudta megnyerni a mérkőzését a Bajnokok Ligájában, ráadásul mindhárom a Stamford Bridge-en történt. A londoniak három tétmeccs óta nyeretlenek, hiszen a közelmúltban a listavezető Manchester City és a Crystal Palace is legyőzte őket a bajnokságban.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy mi birtokoltuk többet a labdát. A futballban csak akkor nyersz, ha kevesebb hibát követsz el – értékelt a római mester, Eusebio Di Francesco. – Nemcsak egyéni vagy taktikai hibákat, hanem rosszul hozzáállásbelieket is. A mai meccsen azok a játékosok, aki hibáztak, nagyon jól reagáltak erre. Megmutattuk az igazi karakterünket, s azt, hogy biztosan jó úton járunk. Tudjuk Edin Dzekóról, hogy sok gólt szerez, de külön elégedett vagyok a produkciója, főleg a hozzáállása miatt. Alárendelte magát a csapat érdekeinek, sok helyzetet kialakított a társai számára. Ő maga még többször betalálhatott volna, ám hol a kapu mellé fejelt, hol meg védett a kapus. Összességében kiválón teljesített.”

Di Francesco visszatért még a meccsre:

„Ez az én mentalitásom, az ilyen mérkőzéseken az első perctől az utolsóig figyelned kell, tartani a labdát, szenvedni, harcolni. A Napoli ellen így játszottunk a második félidőben, az Inter ellen meg hetven percen át domináltunk, aztán az utolsó húsz percben veszítettünk. A futball már csak ilyen. Megpróbálunk javítani az előbb ecsetelt dologban. Nagy kár, hogy ezúttal három gólt kaptunk, mostanában nem történt velünk ilyesmi.”

„Igen, minden bizonnyal életem legszebb gólját lőttem ma, jól eltaláltam ballal a labdát, viszont Federico Fazio passza szintén nagyszerű volt, ez volt az első, a védők mögé érkező passz felém – mosolygott elégedetten Edin Dzeko, aki duplázott élete 100., az AS Roma színeiben lejátszott mérkőzésén. – Nagyon boldog vagyok, a BL-ben minden pont fontos, a Chelsea stadionjában pedig pláne az. A végén nyerhettünk volna, de elégedettek lehetünk az egy ponttal, ilyen szinten kell a továbbiakban is futballoznunk. A következő mérkőzésünk még ennél is fontosabb lesz.”

A csoportot a Chelsea vezeti hét ponttal, az AS Romának öt, az Atlético Madridnak kettő, az azeri Qarabagnak pedig egy pontja van.

Összefoglaló

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Chelsea–Roma 3–3 (David Luiz 11., E. Hazard 37., 75., ill. Kolarov 40., Dzeko 64., 70.)
Qarabag–Atlético Madrid 0–0

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 3 2 1
11–4 +7 7
2. Roma 3 1 2 5–4 +1 5
3. Atlético Madrid 3 2 1 1–2 –1 2
4. Qarabag 3 1 2 1–8 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik