BL: hangrobbanás a Camp Nouban az Ajax második góljánál – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.17. 09:22
null
Matthijs de Ligt góljának Barcelonában is nagyon örültek (Fotók: AFP)
Nemcsak a Juventus Stadion vendégszektorában az Ajax-szurkolóknak, hanem a Camp Nouban helyet foglaló barcelonai drukkereknek is nagy örömöt okozott, amikor az amszterdamiak Matthijs De Ligt fejes góljával megfordították az olasz sztárcsapat elleni párharcot a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi visszavágóján (1–2).

Barcelonában a 70. percben járt a katalán alakulat és a Manchester United mérkőzése, amikor a hazaiak cseréhez készülődtek: Sergi Roberto helyére Nélson Semedo állt be. A Camp Nouban ekkor indokolatlanul nagy hangorkán tört ki, néhány pillanatig talán még a játékosok sem tudták, minek örül ennyire a barcelonai publikum.

Aztán hamar kiegyenesedtek a kérdőjelek. A szurkolók azt ünnepelték, hogy az Ajax a Barcelona egyik legfőbb nyári célpontja, Matthijs de Ligt fejes góljával fordított Torinóban, s mint később kiderült, ez a találat továbbjutást is ért az amszterdami együttesnek.

Érdekesség, hogy a katalán klub Twitter-csatornája úgy tálalta az esetet, hogy a lecserélt Sergi Roberto kapott ekkora üdvrivalgást, ám többek között a barcelonai Sport és a madridi Marca élő tudósításából kiderül, hogy a drukkerek valójában De Ligt gólját és az Ajax fordítását ünnepelték. Vagy a Juventus és Cristiano Ronaldo kiesését…



Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy Barcelonában azért örültek ennyire De Ligt találatának, mert abban bíznak, hogy az Ajax 19 éves csapatkapitánya – Frenkie de Jonghoz hasonlóan – az új idényben már a gránátvörös-kékeket erősíti. Ezzel kapcsolatban a jelenleg is a Barcelona alkalmazásában álló Guillermo Amor kedden sejtelmesen nyilatkozott:

„De Ligt? Az Ajax futballistája, tiszteljük a klubját. Nem beszélünk más csapatok játékosairól, bár tudom, hol játszik majd a következő szezonban.”

De Ligt szinte biztosan távozik az Ajaxtól a nyáron – a kérdés, hogy hol folytatja?
De Ligt szinte biztosan távozik az Ajaxtól a nyáron – a kérdés, hogy hol folytatja?

Az Ajax az elődöntőben a Manchester City–Tottenham, míg az FC Barcelona a Liverpool–Porto párharc továbbjutójával találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik