Valencia–Chelsea: parádés hangulat, óriási izgalmak, négy gól

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.11.27. 18:50
null
Mateo Kovacic első chelsea-s gólját szerezte (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában a Valencia remek mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott a Chelsea-vel, az Ajax lett így az utolsó forduló nagy nyertese, amely 2–0-ra megverte idegenben a Lille-t.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
H-CSOPORT
Valencia (spanyol)–Chelsea (angol) 2–2
(Soler 40., Wass 82., ill. Kovacic 41., Pulisic 50.)
Lille (francia)–Ajax (holland) 0–2 (Zijes 2., Promes 59.)

VALENCIA–CHELSEA ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Érdekes helyzetben vágott neki az utolsó előtti fordulónak a csoport legénysége, ugyanis az éllovas Ajax még nem juthatott tovább, ellenben az egymással találkozó Valencia és Chelsea közül a három pontot szerző igen.

Ennek megfelelően nyílt sisakos, bátor futballal rukkoltak ki a felek, érdekes, izgalmas mérkőzést „szülve”. A hazaiak kezdtek jobban, de Maxi Gómez két ordító ziccert is kihagyott, az elsőnél ráadásul lyukat rúgott a kapu előtt. A másodiknál Kepa védett – a túlsó kapunál meg Jasper Cillessen mutatta be élete egyik legnagyobb bravúrját a később lesérülő Tammy Abraham próbálkozása után.

A félidő hajrájában gyors gólváltás történt, előbb egy szerencsés lövéssel Carlos Soler, majd egy hazai védelmi hiba után Mateo Kovacic talált a hálóba, és mindkét gólpasszt Rodrigo Moreno adta!

Helyzet helyzetet követett, a fordulás után Christian Pulisic talált a hálóba, majd három percig vártunk a VAR döntésére, de nem volt lesen az amerikai. Hamar egyenlíthetett volna a spanyol csapat, de a spanyol Kepa elérte Dani Parejo félmagas lövését a jobb sarok előtt.

Ezt követően a Chelsea a védekezésre koncentrált, és a volt valenciai Michy Batshuayira felépített kontrákra, a Valencia négy támadóval hajtott az egyenlítésért – amelyet a mérkőzést védekező középpályásként kezdő, középső védőként, majd jobbhátvédként folytató Daniel Wass szerencsés gólja, lecsúszott beadása hozott el.

A 89. percben Cillessen védet hatalmasat Batshuayi lövésénél, jöhetett a hétperces ráadás, egy-egy helyzettel, majd Rodrigo Moreno kihagyta a kihagyhatatlant.

Nem jutott még tovább egyik csapat sem, ellenben a Lille már biztosan kiesett.

VALENCIA–CHELSEA ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Az Ajax már a mérkőzés elején uralni akarta a mérkőzést, és a 2. percben össze is jött neki a gól – Dusan Tadics lekészítette a labdát Hakim Zijesnek, aki 16 méterről nagyon okosan a jobb alsóba gurított (0–1). Az első félidőben végig a holland bajnok volt a jobb csapat, ám növelni már nem tudta előnyét.

A fordulás után ismét villant az Ajax, Zijes pedig ezúttal előkészítőként tűnt fel. Fantasztikus cselek után nagyszerűen tekert középre, labdájára Quincy Promes érkezett, és becsúszva a kapuba lőtt (0–2).

Az Ajax ezzel a góllal végleg lezárta a mérkőzést, ennek a három pontnak köszönhetően pedig már 10 pontos, és az első helyről várhatja a csoportkör utolsó fordulóját, amelyben a Valenciát fogadja.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ajax 5 3 1 1 12–5 +7 10
2. Valencia 5 2 2 1 8–7 +1 8
3. Chelsea 5 2 2 1 9–8 +1 8
4. Lille 5 1 4 3–12 –9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik