BL, H-csoport: újabb háromgólos Ajax-siker Spanyolországban

Vágólapra másolva!
2019.10.02. 22:52
null
Az Ajax játékosai háromszor is ünnepelhettek Valenciában (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának 2. fordulójában az Ajax idegenben 3–0-ra legyőzte a Valenciát, így továbbra is hibátlan mérleggel áll. A Chelsea 2–1-re legyűrte a Lille-t.

Az előző idényben az elődöntőig menetelő amszterdamiak repülőrajtot vettek Valenciában, a 8. percben Zijes bombázott 20 méterről, jobbról a jobb felsőbe – a korábbi Ajax-kapus Cillessent talán kissé meglepte a lövés (0–1).

A félidő derekán óriási egyenlítési lehetőséget kapott a Valencia, Edson Álvarez teljesen feleslegesen rúgta fel a labdát már eladó Goncalo Guedest, a megítélt büntetőt Daniel Parejo a lelátó felső szintjére rúgta.

Ezt a 34. percben büntette a holland csapat, Dusan Tadics erőszakossága után Donny van de Beek játszott Quincy Promeshez, aki közelről nem rontott (0–2).

A játékrész hajrájában mindkét csapat kapufáig jutott, előbb Rodrigo közeli próbálkozását hárította a bal oldali vas, majd Zijes távoli emelését a léc védte.

A fordulás után Onanának kellett megőriznie a kapuját, ezt sikerrel tette, ezt pedig az újabb amszterdami lehetőségek követték, és bár Promes kapáslövése még kimaradt, a félidő feléhez érve Tadics finom passzából Van de Beek már büntetett (0–3).

Nem sokkal később újabb gólt szerezhetett volna, de ez már sem neki, sem másnak nem jött össze, így az Ajax 3–0-ra nyert Spanyolországban, érdekesség, hogy amikor legutóbb itt járt, akkor szintén háromgólos sikert aratott, a Real Madrid otthonában (1–4).

ÖSSZEFOGLALÓ



A Chelsea a 22. percben szerzett vezetést a Lille otthonában, Tomori tekerése után Abraham került ziccerbe, majd lőtt a bal felsőbe, de sokáig nem tarthatott az öröm, hiszen bő félórányi játékot követően Bamba szögletét Osimhen bólintotta a kapuba (1–1).

A hajrában aztán a londoni csapat a csereként beálló Hudson-Odoi beadása után Willian kapáslövésével újra betalált, erre pedig már nem jött hazai válasz (1–2).

ÖSSZEFOGLALÓ


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

H-CSOPORT
Lille (francia)–Chelsea (angol) 1–2 (Osimhen 33., ill. Abraham 22., Willian 78.)
Valencia (spanyol)–Ajax (holland) 0–3 (Zijes 8., Promes 34., Van de Beek 67.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ajax 2 2
6–0 +6 6
2. Valencia 2 1
1 1–3 –2 3
3. Chelsea 2 1
1 2–2 0 3
4. Lille 2

2 1–5 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik