BL, H-csoport: nagyon akart az MU, de nem tudta legyőzni a Valenciát

Vágólapra másolva!
2018.10.02. 23:00
null
Romelu Lukaku (jobbra) az első 40 percben labdához sem ért a Valencia tizenhatosán belül, de a másodikban már veszélyesebben játszott (Fotó: AFP)
A Manchester United gól nélküli döntetlent játszott a Valenciával az Old Traffordon a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A „vörös ördögök” a második félidőben nagy erőket mozgósítottak a győzelem megszerzéséért, de a Turia-parti csapat megúszta kapott gól nélkül.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

H-CSOPORT
Manchester United (angol)–Valencia (spanyol) 0–0
Manchester, Old Trafford, 73 569 néző. Vezette: Vincic (szlovén)

KORÁBBAN
Juventus (olasz)–Young Boys (svájci)3–0 (2–0)
Torino, Juventus Stadion, 40 961 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
Gólszerző: Dybala (5., 33., 69.)

Ha az egész meccs olyan lett volna, mint az első tizenöt perc, akkor minden bizonnyal jól szórakozott volna az Old Trafford népe, de mivel a kezdeti rohamok mindkét fél részéről hamar alábbhagytak, az első félidő nagy részét csendben figyelte a hazai közönség. Csak a Valencia-szurkolók daloltak.

Az MU nem sokkal futballozott jobban, mint az elmúlt hetekben bármikor, míg a vendégek Goncalo Guedes megindulásaiban bízhattak. De a mérkőzés első felében mindkét együttes csak egyszer találta el a másik kapuját. Ami nem sok.

A szünet után a Manchester Unitednek köszönhetően megélénkült a meccs, José Mourinho együttese ugyanis magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. Voltak olyan periódusai a második játékrésznek, amikor az MU huzamosabb ideig beszorította kapuja elé a spanyolokat, ám a gól csak nem akart összejönni.

A 70. percben Alexis Sánchezt lecserélte Mourinho, a chileit tapssal búcsúztatták a hazai szurkolók. Tény és való, hogy ezen az estén sem játszott csúcsformában, de az akaratát, a motivációját nem érhette kritika.

Ahogy egyik csapattársáét sem, a győzelem azonban elmaradt, így az MU-szimpatizánsok a lefújás után ismét hangot adtak elégedetlenségüknek.

José Mourinho sorozatban a negyedik hazai tétmeccsén sem tudta győzelemre vezetni csapatát, ami edzői pályafutásának legrosszabb szériája.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus225–0+56
2. Manchester United2113–0+34
3. Valencia2110–2–21
4. Young Boys220–6–60

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik