Ronaldo csodagólja után feltámadt a Manchester United

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 20:50
null
A végén a manchesteriek örülhettek (Fotók: AFP)
Cristiano Ronaldo csodagóljára két találattal válaszolt a Manchester United, így a Juventus odahaza veszítette tökéletes mérlegét a Bajnokok Ligája idei kiírásának csoportkörében.


JUVENTUS–MANCHESTER UNITED

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Természetesen most is minden szem Cristiano Ronaldóra szegeződött a Juventus és a Manchester United rangadója előtt, na jó, pár tekintet vizslatta azért a Torinóba visszatérő Paul Pogbát is.

A két ász ellentétes első félidőt produkált: a portugál zseni mindent bedobott, hogy megtörtje hosszúra nyúlt BL-es gólcsendjét (ezt megelőzően a sorozatban éppen a Juventusnak talált be, az emlékezetes ollózós csodagóllal), de két közeli lövését blokkolta Victor Lindelöf, majd Chris Smalling, aztán felcsapott az első negyedóra után jobbszélsőnek, ám remek passzát Sami Khedira tíz méterről a kapufára lőtte. Pogba is előállt egy kapura lövéssel, de ez a harmatos kísérlet csak arra volt jó, hogy megszülessen az első MU-s kísérlet – az első félidő ráadásában…

Micsoda gólt volt...
Micsoda gólt volt...

Nem támadt fel az MU a szünetben és utána sem, Paulo Dybala lövését a léc hárította, majd Bonucci zseniális passzából Cristiano Ronaldo kapásból a kapuba lőtt, csodagóllal vetve véget 453 perces BL-es góltalanságának.

Pjanic gyorsan véget vethetett volna a mérkőzés érdemi részének, de kétszer is ziccert rontott, majd Ronaldo sokadik önzetlen és jó passzát Cuadrado volt képtelen gólra váltani. Mourinho bevetette a hajrára a Marcus Rashford, Marouane Fellaini, Juan Mata hármast, és nem is hiába: utóbbi szép szabadrúgásgóllal egyenlített, majd Ashley Young szabadrúgása után Leonardo Bonucci vétett öngólt.

A hajrára tartogatta tehát a feltámadást a United, amely tönkretette a Juventus addig tökéletes mérlegét, és egyedüli csapatként harmadszor nyert Torinóban a BL-ben a Juventus vendégeként. Mourinho így felszabadultan kötekedhetett a lefújás után a hazai közönséggel...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

VALENCIA–YOUNG BOYS

Az első valenciai gólra sem kellett sokáig várni: Santi Mina a 14. percben vette be a vendégek kapuját (1–0). A folytatásban a Young Boysnak is akadtak lehetőségei Roger Assalé például szinte csak a kapussal állt szembe a 25. percben, ám ziccerben rút módon eltörte a labdát. Az elefántcsontparti csatár a 37. percben javította hibáját: 14 méterről, jól helyezett lövéssel egyenlített (1–1).

Mina azonban még az első félidő vége előtt újra beköszönt (2–1) – akár az első találatánál, ezúttal is Carlos Soler gólpasszából. Soler a második félidőben jó 30 méteres sprint után maga is betalált, az 56. percben (3–1). A hajrában Sekou Sanogo megkapta a második sárga lapját, ezzel megpecsételve a Young Boys sorsát.Több gól nem esett, 3–1-re győzött a Valencia.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
H-CSOPORT
Juventus (olasz)–Manchester United (angol) 1–2 (0–0)
Torinó, Juventus Stadion. Vezette: Hategan (román)
Gólszerző: C. Ronaldo (65.), ill. Mata (86.), Bonucci (90. – öngól)

Valencia (spanyol)–Young Boys (svájci) 3–1 (2–1)
Valencia, Mestalla, 36 480 néző. Vezette: Kovács I. (romániai)
Gólszerző: Santi Mina (14., 43.), Soler (56.), ill. Assalé (37.)

AZ ÁLLÁS
1. Juventus 4 3 1 7– 2 +5 9
2. Manchester United 4 2 1 1 5– 2 +3 7
3. Valencia 4 1 2 1 4– 4 0 5
4. Young Boys 4 1 3 2–10 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik