Micsoda meglepetés, a Valencia megverte és kiejtette az Ajaxot!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.12.10. 20:55
null
Tüzeskedtek picit (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája H-csoportban a Chelsea hozta a papírformát, s 2–1-re legyőzte a Lille-t. A másik mérkőzésen az Ajax hazai pályán a Valenciától szenvedett 1–0-s vereséget, ami azt jelenti, hogy a tavalyi elődöntős a csoport 3. helyén zárt, s csak az Európa-ligában szerepelhet tavasszal. A spanyol csapat győzelmével az első helyen végzett.


BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ

H-CSOPORT
Ajax (holland)–Valencia (spanyol) 0–1 (Rodrigo Moreno 24.)
Kiállítva: Gabriel Paulista (94., Valencia)
Chelsea (angol)–Lille (francia) 2–1(Abraham 19., Azpilicueta 35., ill. Rémy 78.)

AJAX–VALENCIA KÖZVETÍTÉS ITT!

A sérült Goncalo Guedes, Geoffrey Kondogbia, Li Kang In, Jasper Cillessen, Maxi Gómez, Cristiano Piccini, Ezequiel Garay, Gyenyisz Cserisev, Rubén Sobrino sor nélkül lépett pályára a Valencia Amszterdamban, azzal a tudattal, hogy legalább annyi pontot kell szereznie, mint a már biztos kieső Lille ellen játszó Chelsea-nek.

A szokásos remek hangulat támadásra sarkallta a zárásra csoportelsőként forduló Ajaxot, az első hazai helyzetet a Real Madriddal ismét hírbe hozott Donny van de Beek hagyta ki, a másodikat pedig az a Dusan Tadics, akiről éppen kedden derült ki, hogy a nyáron egy mesés kínai ajánlatot visszautasítva hosszabbított a hollandokkal, ugyanis Ázsiából három évre 42 millió eurót kínáltak neki. Nettóban...

Bruttóban pedig az Ajax nyerte az első félidő egy kivételével összes statisztikai mutatóját: kitalálták, az az egy a rúgott gólok száma, ugyanis egy védelmi megingást Rodrigo Moreno büntetett góllal. Nem mellékesen a támadó nem sokkal a szünet előtt ziccert hibázott, a hazaiak pedig egyszer sem lőttek a kapu felületére.

Nagyon hiányzott a hazaiaktól a David Neres, Quincy Promes kettős támadó potenciálja, a vendégektől az 53. percben lesérült Kévin Gameiro, és elkezdett sántikálni a védelem feje, Gabriel Paulista. Hakim Zijes a 67. percben ziccert rontott, majd a hajrára beállt a 36 esztendős ék, Klaas-Jan Huntelaar, de a spanyolok ügyesen tördelték a játékot.

A 90. percben megszületett az első hazai, a kapu felületére tartó lövés, de védett Jaume Domenech, aki elérte Zijes közeli próbálkozását is, majd Gabriel Paulista egy piros lappal még izgalmasabbá tette a ráadás végét, de csoda már nem történt: nyert az elképesztően tartalékos Valencia, és továbbjutott!

Nem így tervezte az Ajax az első félidőt... (Fotó: AFP)
Nem így tervezte az Ajax az első félidőt... (Fotó: AFP)

AJAX–VALENCIA KÖZVETÍTÉS ITT!

A Chelsea számára égetően fontos volt a három pont megszerzése, a már biztosan kieső Lille ellen. Az angolok nem is hezitáltak, már a mérkőzés 19. percében megszerezték a vezetést – Willian a jobb oldalról tette középre a labdát, Tammy Abraham érkezett és csak az üres kapuba kellett passzolnia. Bő negyedórával később egy szöglet után César Azpilicueta, a hazaiak csapatkapitánya fejjel volt eredményes. Ezt követően sokáig nem történt semmi, majd a 78. percben a volt Chelsea-játékos Loic Rémy szépített, ám ez is kevés volt, így Frank Lampard nyert, csapata a Valencia mögött ott lesz a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Valencia 6 3 2 1 9– 7 +2 11
2. Chelsea 6 3 2 1 11– 9 +2 11
3. Ajax 6 3 1 2 12– 6 +6 10
4. Lille 6 1 5 4–14 –10 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik