Lampard csodacseréi döntöttek, Batshuayi megbüntette az Ajaxot

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.10.23. 18:45
null
Az Ajax nem élt a lehetőségeivel – amikor igen, akkor pedig a videobíró szólt közbe –, így a végén alulmaradt (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának 3. fordulójában a Chelsea 1–0-ra legyőzte Amszterdamban az Ajaxot. A mindent eldöntő gólt a csereként beálló Michy Batshuayi szerezte a 86. percben. A Lille a 95. percben egyenlített az ekkor már emberhátrányban futballozó Valencia ellen (1–1).

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
, 3. FORDULÓ
H-CSOPORT
Ajax (holland)–Chelsea (angol) 0–1 (Batshuayi 86.)
Lille (francia)–Valencia (spanyol) 1–1 (Ikoné 95., ill. Cserisev 63.)

Ahogyan az a két csapat játékstílusából várható volt, rendkívül intenzíven, igazi adok-kapokkal indult a meccs, kisebb meglepetésre gól nélküli első félidővel. Eleinte az Ajax próbálkozott inkább, Veltman és Van de Beek révén, majd átvette a kezdeményezést a Chelsea, előbb Mount lövését védte Onana, aztán Hudson-Odoi négy perc alatt háromszor került helyzetbe, mindhiába.


Úgy tűnt, hogy a veszélyesen kontrázó Ajax a 35. percben megbünteti a vendégeket, de Zijes megpattanó lövésénél a hosszún érkező Promes néhány centis lesről vette be a kaput, így a VAR segítségével annullálták a gólt. Promes aktív maradt, sorra jöttek a helyzetek, ám Van de Beek nem elég pontos passza miatt Azpilicueta menteni tudott végül, sőt nemsoká a túloldalon ő rontott el egy ígéretes helyzetet.

PROMES VISSZAVONT GÓLJA

A fordulást követően Tadics is megérkezett a mérkőzésbe, bár túl sokat az első öt percen kívül nem csinált az Ajax támadója. Így is közel volt az újabb gólhoz a házigazda, s ezúttal nem a VAR, hanem a kapufa mentette meg Kepát, Álvarez szöglet utáni csúsztatását követően Blind lövésénél azért már a helyén volt a Chelsea kapusa.



A félidő derekán Willian helyére Pulisic, nem sokkal később Abraham helyére Batshuayi állt be, Lampard két cseréje pedig teljesen más mederbe terelte a meccset: a szélső sorra alakította ki a helyzeteket, és bár a belga támadó az első ziccerét még az égbe lőtte, a végjátékban már nem rontott (0–1).

A Chelsea így az esélyeit jobban kihasználva nyert Amszterdamban, és pontszámban beérte riválisát.

A GYŐZTES GÓL


Sokáig úgy tűnt, a Valencia mind a három pontot megszerzi a Lille otthonában, ám Gyenyisz Cserisev 63. percben szerzett találata végül nem ért győzelmet. Ehhez viszont Mouctar Diakhaby fegyelmezetlensége is kellett, aki előbb a 82., majd a 84. percben is begyűjtött egy sárga lapot, ezzel kiállíttatva magát.

A 95. percben egy rövid felszabadítást követően a tizenhatoson belül elé vágódó labdából Jonathan Ikoné állította be az 1–1-es végeredményt.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ajax 3 2 1 6–1 +5 6
2. Chelsea3213–2+16
3. Valencia 3 1 1 1 2–4 –2 4
4. Lille 3 1 2 2–6 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik