BL, G-csoport: Gulácsi két gólt kapott, de a Leipzig így is nyert – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.17. 22:40
null
Iván Marcano góljánál Gulácsi Péternek nem volt esélye (Fotók: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának harmadik fordulójában a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig hazai pályán 3–2-re legyőzte a Portót, míg a Besiktas vert helyzetből fordítva 2–1-es győzelmet aratott az előző szezonban elődöntőig menetelő Monaco otthonában. Az isztambuli sztárcsapat továbbra is hibátlan, és két hét múlva biztossá teheti a továbbjutását a legjobb tizenhat közé.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

G-CSOPORT
Monaco–Besiktas 1–2 (Falcao 30., ill. Cenk Tosun 34., 54.)
RB Leipzig–FC Porto 3–2 (Orban 8., Forsberg 38., Augustin 41., ill. Aboubakar 18., Iván Marcano 44.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Besiktas 3 3 7–2 +5 9
2. RB Leipzig 3 1 1 1 4–5 –1 4
3. Porto 3 1 2 6–6 0 3
4. Monaco 3 1 2 2–6 –4 1

A története első BL-főtáblás sikerére vágyó RB Leipzig a magyar válogatott Gulácsi Péterrel a kapujában lépett pályára a Porto elleni mérkőzésen, a vendégeknél azonban meglepetésre nem Iker Casillas, hanem a 24 esztendős José Sá állt a gólvonalon. A spanyol ikon először maradt ki a kezdőcsapatból a BL-ben, amióta a portugál alakulathoz igazolt.

A lipcsei csapat éppen José Sá hibáját kihasználva, Willi Orban góljával már a nyolcadik percben előnybe került, ám a Porto tíz perccel később Vincent Aboubakar révén egyenlített. A kameruni támadó kapásból, öt méterről lőtt a kapuba Gulácsi lába mellett.

Iker Casillasnak Lipcsében csak a kispadon jutott hely
Iker Casillasnak Lipcsében csak a kispadon jutott hely

A gyors gólváltás után húsz percig nem született újabb, majd az első félidő végén felpörögtek az események. A hazaiak Marcel Sabitzer tanári átadását követően Emil Forsberg góljával ismét megszerezték a vezetést, majd Jean-Kévin Augustin növelte a különbséget. Nem sokáig ment azonban kettővel a Leipzig, a 44. percben Iván Marcano közeli találatával a Porto felzárkózott 3–2-re – ennél a gólnál Gulácsi tehetetlen volt.

A Bajnokok Ligájában legutóbb 2016 novemberében esett egy mérkőzésen a szünet előtt legalább öt gól, amikor a Dortmund az 5–2-es első félidő után 8–4-re verte meg Nikolics Nemanja akkori csapatát, a Legia Warszawát. Bízhattunk benne, hogy a lipcsei meccs második játékrésze is hasonlóan eseménydúsan alakul, de erre nem került sor, a Leipzig megőrizte a minimális előnyét.

Gulácsiék így elkönyvelték fennállásuk első sikerét a Bajnokok Ligája főtábláján, és feljöttek a csoport második helyére.

RB LEIPZIG–PORTO 3–2


Az élen kilenc ponttal a Besiktas áll, amely Ryan Babel révén már a hetedik percben betalált a Monaco kapujába, ám Milorad Mazsics les címén nem adta meg a gólt. Maradjunk annyiban, hogy a szerb játékvezető asszisztense csúnyán elnézte az esetet...

Az első fél óra végéhez érve Radamel Falcao góljával a hercegségbeli együttes vezetést szerzett, de az előny nem sokáig tartott, mert a törökök Cenk Tosun találatával négy percre rá egyenlítettek. A passzt Ricardo Quaresma adta, aki ebben a szezonban már a harmadik asszisztját jegyezte a legrangosabb európai kupában, míg a Monaco sorozatban a 11. BL-meccsén kapott gólt.

A második félidő elején aztán szintén Tosun révén a Besiktas fordított, és mivel a hátralévő időben megőrizte az állást, az első török csapat lett, amely három győzelemmel kezdte a BL csoportkörét.

MONACO–BESIKTAS 1–2


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik