BL: „Gulácsi bármelyik európai topcsapatban kezdene”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.08.18. 17:12
null
Gulácsi Péter már nem csak a magyar médiában van reflektorfényben (Fotó: Török Attila)
A The Athletic hosszú cikket írt az RB Leipzig magyar válogatott kapusáról, Gulácsi Péterről a Bajnokok Ligája elődöntője előtt. Az anyagban Xavi Vallejo szólal meg, aki a Liverpoolnál volt az akkori tinédzser kapusedzője.

 

Az egyesült államokbeli honlap a magyar válogatott kapus pályafutását dolgozta fel – többek között Xavi Vallejo segítségével, aki kapusedző volt Liverpoolban.

Az angol klubnál is kiderült, mennyire intelligens srácról van szó, a spanyol olyan kapusokhoz hasonlította az RB Leipzig játékosát, mint Edwin van der Sar, Petr Cech vagy Samir Handanovic. Amikor Vallejo Rafa Benítezzel az Interbe tartott, akkor vinni akarta magával Gulácsit.

„Elhagytam a Liverpoolt, és kölcsönbe kerültem a Hull Cityhez, majd az Interbe mentem Benítezzel. Gulácsi olyan kapus volt, akit magam mellett akartam tudni. Megpróbáltam az Interbe csábítani, de a klubnak akkor nem kellett egy fiatal kapus. Ennek ellenére egyértelmű volt, hogy ő jelenthetné a jövőt” – mondta Vallejo.

Hozzátette, Gulácsi bármelyik topklubban első számú kapus lenne.

„Bármilyen európai topcsapatban kezdene. A BL-elődöntőre készül, sok tapasztalata van, és megbízható is. Ez nagyon imponáló lenne bármelyik edzőnek” – tette hozzá Vallejo.

A The Athletic kiemeli, Gulácsi védési mutatója jobb, mint a Chelsea-ben futballozó Kepa Arrizabalagaé – a spanyolnak 54.5, a magyar kapusnak 72.6 százalék.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
21.00:
RB Leipzig (német)–Paris Saint-Germain (francia), Lisszabon (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik